Skip to main content

Theater aan Twater

straattheater_theater_aan_twater

 

“Gezien de schitterende locatie aan het water, met zicht op zee, leent de wandelesplanade in Boom, de natuurlijke habitat van de Kaaimannen, met zijn verschillende pleinen en podia zich uitstekend voor een theater-evenement”, dachten wij zo.

En zogezegd, zogedaan. In juni 2006 vond de eerste editie plaats, maar ondertussen is ‘Theater aan Twater’ uitgegroeid tot een jaarlijks weerkerend internationaal theaterfestival aan ‘zee.’ Daarbij wordt een dagvullend programma op en rond het kaaiplateau gebracht waarbij de toeschouwers zich van de ene act naar de andere kunnen begeven. Elke act wordt meermaals hernomen en we halen intussen de wereldtop naar Boom met gerenommeerde internationale straattheateracts. Jong en minder jong lokaal amateurtalent krijgt tegelijk de kans uit zijn ei te komen in een professionele omgeving.

Op zaterdag 18 juni 2016 is het weer zo ver: dan zwaaien de poorten van Theater aan Twater weer open. Ook tijdens deze 11de editie van het internationaal straattheaterfestival van de Rupelstreek mag u straattheater, circus, vuur, comedy en clownerie, spektakel en halsbrekende stunts van over heel de wereld verwachten. We gaan er weer een lap op geven! Ontdek hier de acts, het programma,…

En, dankzij de vaste medewerking van het gemeentebestuur van Boom en het provinciebestuur van Antwerpen en tal van sponsors zijn alle edities van Theater aan Twater altijd geheel gratis geweest. Het is ook de bedoeling dat dit zo blijft. In dat gratis ticket zit trouwens ook de zon inbegrepen.

Op zaterdag 18 juni 2016 is het weer zo ver: dan zwaaien de poorten van Theater aan Twater weer open. Ook tijdens deze 11de editie van het internationaal straattheaterfestival van de Rupelstreek mag u straattheater, circus, vuur, comedy en clownerie, spektakel en halsbrekende stunts van over heel de wereld verwachten. We gaan er weer een lap op geven! Tot dan!

Klik hier en ontdek in primeur meer over Theater aan Twater editie 2017