Resto à l’eau

Resto à l’eau

Een avondje ‘Antwerpen proeft’, maar dan aan de Rupel in plaats van de Schelde. Zo kan je het culinaire festival ‘Resto à l’eau’ omschrijven. De Heldenplaats wordt één avond, van 19 tot 22 uur, omgetoverd tot het walhalla voor culinaire fijnproevers. Aan verscheidene gastronomische stands laten zes Boomse horecazaken proeven van enkele topgerechten. En er is ook steeds een bekende chef meter of peter van Resto à l’eau.

Tijdens de eerste editie in 2017 was dit Bart De Pooter, chef van het Reetse tweesterrenrestaurant De Pastorale. In 2018 was Dagny Ros Asmundsdottir de meter, en in 2019 mochten we Chocolatier Dominique Persoone verwelkomen.

”We kregen vele suggesties om iets te organiseren op de vrijdagavond voor Theater aan Twater”, zegt Peter De Ridder van de vzw Kaaimannen. “In Boom is veel kwaliteit en talent aanwezig als het gaat om restaurants en horeca. Toch gebeurt er weinig op promotioneel vlak. Daarom hebben we een aantal restaurants aangesproken. We hebben bewust gekozen voor slechts zeven restaurants omdat we net zoals met Theater aan Twater bescheiden willen beginnen.”

“Elke keuken krijgt op de Heldenplaats 18 vierkante meter ter beschikking”, zegt programmator Patrick Poppe. “Nu al kan je in alle deelnemende restaurants een voucher kopen. Die kost 39 euro en daarmee kan je die avond zes gerechtjes eten: twee van het restaurant waar je de voucher hebt gekocht, twee van De Pastorale en twee naar keuze. We plannen verder een kleine wijnbar, er zijn foodie-artikelen te koop en het geheel wordt omkaderd met live jazz- en loungemuziek.”