Programma TAW 2019

May we present… onze artiesten van A tot Z…

In goede traditie komen de artiesten van Theater aan Twater van over de hele wereld, van Amerika tot Australië, letterlijk zelfs. Zij maken ons fe(e)stival met de nadruk op feest. Het grootste compliment is een enthousiast publiek en dat zijn jullie zeker, jaar na jaar.

Download hier de volledige programmabrochure

WIN VIP-TICKETS !
Geniet er van en deel jouw foto’s op #theateraantwater
Onder de beste foto’s op onze Instagram verloten we 2 x 2 VIP tickets voor 2020 !

Abraham Arzate

Busker Contest: Abraham Arzate noemt zichzelf professional fool en brengt in onze Busker Contest (artiesten die voor de hoed en de gouden medaille spelen) The Record Breaker Show. Knap is hij niet, erg slim en sterk ook al niet maar hij heeft een je ne sais quoi dat hem onderscheidt van alle anderen: een niet kapot te krijgen zelfvertrouwen.

ZATERDAG: Busker Contest Arena (Kaai 3) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: in wedstrijdvorm
ZONDAG: Busker Contest Arena (Kaai 3) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: in wedstrijdvorm

Amelia

Breaking Broken Dreams: Maple Staplegun (AUS) is ontsnapt uit haar kantoor en maakt de straten onveilig, klaar om te bewijzen dat ze geen doordeweekse secretaresse is. Gewapend met een eigenzinnig karakter, verrassende hoelahoep technieken en absurde improvisatie laat deze internationale prijswinnaar geen vrijwilliger passeren.

ZATERDAG: Klein-Willebroek (Sasplein) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: 15u / 17u
ZONDAG: Amfitheater en Terras Lamzaque – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: 15u / 17u (Terras Lamzaque)

Checkpoint Henry

Checkpoint Henry (Danie Jordens BEL) is een voorstelling op het brandpunt van humor en actualiteit. In tijden van migratie en toenemende controledrang ontstaat ter verademing “Checkpoint Henry”: de kleinste douanepost van de wereld.
Henry wijst de bezoekers op de voorwaarden van hun verblijf: het is een performance vol positieve en soms absurde gedragsregels.

ZATERDAG: Inkom Bassinstraat – Duurtijd: 3 x 60 min. doorlopend – Speeltijden: 16u – 19u

Chinese Pole Trio

Dit Chinese Pole Trio (DUI) is een absolute wereldtopper in het genre. Met hun acrobatie dagen ze de zwaartekracht uit en combineren ze urban dance, gymnastiek en clownerie tot een korte maar bijzonder sterke act die technisch en fysiek het uiterste van de drie acrobaten vergt.

ZATERDAG: Heldenplaats – Duurtijd: 10 min. – Speeltijden: 14.45u – 18u30
ZONDAG: Heldenplaats – Duurtijd: 10 min. – Speeltijden: 14u45

Cie Paris Benares

Chamôh (FRA): Ongetwijfeld een van de blikvangers van deze editie met deze zes meter hoge kameel die al in tal van wereldsteden speelde en nu dus naar Boom afzakt voor een dubbele tocht doorheen Boom en Theater aan Twater. Op zaterdag verzamelen we op de parking van het gemeentehuis in de Tuyaertsstraat en gaan we in optocht naar de Kaai. Doe je mee?

ZATERDAG: Windstraat – Heldenplaats – Duurtijd: 60 min. – Speeltijden: ca. 16.30u tot 17.30u
ZONDAG: Windstraat – Heldenplaats – Duurtijd: 60 min. – Speeltijden: ca. 16.30u tot 17.30u

Circus Kummelé

Circus Kummelé is het sociale project van vzw Kaaimannen en Theater aan Twater. Op wekelijkse basis worden in samenwerking met El Circo del Fuego circuslessen gegeven aan maatschappelijk kwetsbare jongeren. Zij leren in groep basistechnieken aan zoals jongleren, priamides bouwen, eenwieler rijden, tonlopen en in een verder stadium ook luchtacrobatie enz. Op Theater aan Twater treden ze voor de allereerste keer op voor zo’n groot publiek.

ZATERDAG: Heldenplaats – Duurtijd: 10 min. – Speeltijden: 18u

Cirq’ulation Locale

Cirq’ulation Locale is van oorsprong een trampolinegezelschap (BEL) dat al internationale prijzen wo,n en bij ons ook finalist was van Belgium’s Got Talent. Intussen zijn ze ook gespecialiseerd in zogeheten Sway Poles: flexibele masten van zo’n vijf meter hoog, bekend van Tomorrowlands main stage ook. Hun sway poles passen dit jaar in onze slotact waarin we de liefde en romantiek vieren.

ZATERDAG: Heldenplaats – Duurtijd: 3 x 8 min. – Speeltijden: tijdens slotshow en optreden Theater Tol en The Angels Dance tussen 23u en 00u

Cunning Stunts

Dit duo (GBR) is het enige vader-dochter duo in het circuit van rariteiten en side shows. Ze brengen unieke, ongewone en ongelooflijke circus acts en sideshow stunts: van messen werpen tot freakshow of vuur: Eve Elle en Baldini combineren hedendaags en vintage circus.
Opgelet: niet voor gevoelige kijkers

ZATERDAG: Side Show Circus Kaai – Duurtijd: 40 min. – Speeltijden: afwisselend met Death Do Us Part danger Show vanaf 20u tot 23u

Daniel Goncalves

Busker Contest: Daniel Gonçalves (POR) is een gevierd artiest die trouwens al in veel films figureerde ook. Nadat hij vijf jaar lang een eigen company had, toert hij nu solo met ‘Heaven’, een show waarin hij als clown zich verbaast over de wereld van vandaag. Onze kleinste artiest maar wel een topper in onze contest, zoveel is duidelijk.

ZATERDAG: Busker Contest Arena (Kaai 3) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: in wedstrijdvorm
ZONDAG: Busker Contest Arena (Kaai 3) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: in wedstrijdvorm

De Drijvende Diva

Drijvend in een enorme baljurk van paraplu’s zingt De Drijvende Diva (NDL) beroemde aria’s van onder meer Mozart en Puccini. Gracieus voortbewogen door twee sierlijke waterlakeien betovert de diva het publiek met haar zuivere stem. Op zondag doet ze dit op de grond met Under Her Skirt. Met de gewaardeerde steun van De Vlaamse Waterweg.

ZATERDAG: Sas Klein-Willebroek – Duurtijd: 20 min. – Speeltijden: 14.15u / 16u / 18u
ZONDAG: Mobiel op Kaai (Under Her Skirt) – Duurtijd: 20 min. – Speeltijden: 14u / 16u / 18u

Femmes Fatales

Hilarisch mobiel entertainment (NDL) met vier oogverblindende socialite’s en hun paparazzi fotograaf Billy BadAss. Gekleed door topcouturiers, geliefd bij miljonairs, opgeknapt in de Mr. Image beauty centre, zijn deze vier sterren het ultieme meet & greet. Ze zijn gek op rode loper premières, exclusieve feesten en officiële openingen. Met deze dames in huis: Who needs the Kardashians?!

ZATERDAG: Hele terrein – Duurtijd: 3 x 35 minuten – Speeltijden: onvoorspelbaar

Gevallen Held

In de wereld van het straattheater zijn levende standbeelden al lang niet meer weg te denken. Niemand heeft zich ooit de vraag gesteld wat de échte standbeelden hiervan denken. Kartje Kilo (BEL) legde z’n oor te luister en is erin geslaagd hen een stem te geven… Het standbeeld ‘Gevallen held met jonge maagd’ werd door de Belgische beeldhouwer P. Le Bruyn ter ere van François Verbeke gemaakt (gestruikeld over een loszittend steentje). Na jarenlang stilzwijgen hebben François en zijn jonge maagd Cornelia besloten om niet langer te zwijgen en iedereen die er voorbij komt zal dat geweten hebben …

ZONDAG: Inkom Bassinstraat – Duurtijd: 3 x 50 min. doorlopend – Speeltijden: 15u – 18u

Granny Turismo

Lang vooraleer de Benidorm Basterds het licht zagen was er al Granny Turismo (GBR), het enige shopping en dancing duo dat de winkelstraten onveilig maakt en zo al meer dan tien jaar een klassieke straattheater-hit is. Geef Mary en Marge in elk geval voorrang of wij staan niet in voor de gevolgen.

ZATERDAG: Hele terrein – Duurtijd: 3 x 35 min. – Speeltijden: onvoorspelbaar
ZONDAG: Hele terrein – Duurtijd: 3 x 35 min. – Speeltijden: onvoorspelbaar

Guy Collins

Busker Contest: Guy Collins (USA) is een echte veteraan van het straattheater met 30 jaar ervaring op de teller. In 2013 won Groovy Guy nog een prijs van 10.000 dollar als beste artiest in Boston. verwacht je aan heel veel interactie en een finale waarbij het dansen op een slappe koord is. Letterlijk.

ZATERDAG: Busker Contest Arena (Kaai 3) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: in wedstrijdvorm
ZONDAG: Busker Contest Arena (Kaai 3) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: in wedstrijdvorm

Homs Fums

Zijn ze schattig of net niet? Les Homs Fums (FRA) is een trio marionetten waarvan de maskers gebaseerd zijn op stripfiguren. Met hun regenjassen en caoutchouc laarzen zijn ze gekleed op alle weersvoorspellingen. Begeleid door muziek van het begin van de vorige eeuw, elektronische pop of zelfs opera maken ze van de toeschouwers hun medeplichtigen.

ZONDAG: Hele terrein – Duurtijd: 3 x 30 min. – Speeltijden: onvoorspelbaar

Hotel Paradiso

Wat speelt er zich af achter de schermen van dit ‘shabby’ hotel dat duidelijk zijn grandeur van weleer verloren is. En vooral wie wil daar nog wonen. Kom het ontdekken op nauwelijks vier minuten tijd en laat je verrassen maar let op: we kunnen niet garanderen dat je geen ander mens bent, wanneer je weer buiten komt na deze toch wel heel speciale ontmoeting. In een samenwerking van de vzw Kaaimannen en Pax Christi

ZATERDAG: Kaai 1 – Duurtijd: 4 min. – Speeltijden: doorlopend van 15u tot 19u

Jamilla Baidou

Jamilla is een van ‘s lands meest bekende YouTubevlogsters. In mei 2019 had ze bijna 130.000 volgers. Ze deed in 2014 mee met The Voice en haalde daar de liveshows. Haar eerste filmpjes waren akoestische covers maar haar video’s evolueerden en ze slaagde erin om een uitgesproken identiteit met veel zelfrelativering neer te zetten. Grappige commentaren, voice-overs, fragmenten uit haar leven en zelfs relaxatievideo’s zijn te vinden op haar kanaal.

ZONDAG: Meet ‘n Greet aan Kaai 1 – Duurtijd: Doorlopend – Speeltijden: 15u tot 16u

Juke-O-Cycle

Juke-o-Cycle (BEL) is een jukebox op wielen: een driewieler moto uit de 50’s met vintage jukebox, surfplank en c ! Ontdek de uitgekozen selectie van 45 toeren singles gerangschikt per genre of thema: Kitsch, Flower Power, Roots, Garage Rock, Tropical grooves, Oldies but goodies, Jaren ‘80, Slows… Maak zelf de keuze van je favoriete songs en stop ze in de mixer… de DJ mengt de plaatjes aan mekaar tot een door het publiek bereide muzikale cocktail… Smeer de beentjes in en breng je eigen vinyl mee voor dat ultieme verzoeknummer!

ZATERDAG: Terras Kaai 2 – Duurtijd: 3 x 60 minuten – Speeltijden: onvoorspelbaar

Kids Circus

Twee dagen lang houden we ons 500 m² grote kinderdorp open met allerhande workshops, een Grand Piano, een stille disco en circusinitiatie met El Circo Fiasco, trampoline en Space Bikes (voor de iets groteren). Ook in Klein-Willebroek is er heel wat te beleven met onder andere De Draad, Verloren Majoretten, een springkasteel, en heel wat randanimatie.

ZATERDAG: Kinderdorp Kaai en Klein-Willebroek – Doorlopend van 14u tot 19u.
ZONDAG: Kinderdorp Kaai en Klein-Willebroek – Doorlopend van 14u tot 19u.

Kinetic Teatre

Gastropedia is een visueel spectaculaire walking act die al jaren meedraait. Kinetic Teatre (AUS) is op Europese tournee en dus was het een unieke kans om de reuzenslak aan het werk te zien op Theater aan Twater. U hoeft ons niet te geloven maar een Australische organisator omschreef het zo: “The magical creatures delight and charm young and old audiences alike with their strange enchanted presence, .. hugely successful whenever they appear.”

ZATERDAG: Hele terrein – Duurtijd: 3 x 30 min. doorlopend – Speeltijden: onvoorspelbaar

Klein Corps

Je hebt grote muziekkorpsen en hele grote. En je hebt er kleine. En die doen het altijd. Zo ook dit Klein Corps uit Rupelgemeente Hemiksem; vaste gast op allerhande straatfeestjes in de hele streek. Omdat er gewoonweg niet genoeg ambiance muziek kan bij zijn. Straatmuzikanten zoals ze er nog weinig maken. You scream … I scream .. everybody wants icescream.

ZATERDAG: Hele terrein – Duurtijd: 3 x 40 min. – Speeltijden: onvoorspelbaar

La Tal

Carilló van Cie La Tal (SPA) weet duidelijk de klepel hangen. Ding, dong, ding, dong… Tic-tac, tic-tac… Hoog tijd om het leven in een klok te zien, de magie is overal. Eén van de beste gezelschappen van Europa brengt een unieke straatshow die publiek groot en klein weet te betoveren.

ZATERDAG: Naast Kids’ Circus – Duurtijd: 30 min. – Speeltijden: 15.15u / 17u15
ZONDAG: Naast Kids’ Circus – Duurtijd: 40 min. – Speeltijden: 15u

#LikeMe

Moet de band en de reeks nog voorgesteld worden? #LikeMe is een van de meest succesvolle Ketnet-series ooit, en krijgt trouwens een vervolg. In een middelbare school (onze eigen PTS zelfs) volgen we het wel en wee van scholieren en pubers, op de maat van de seizoenen en van grote Vlaamse hits van weleer. Met twee uitverkochte Lotto Arena’s weten ze ook live hun fans te bekoren en dus zijn zij onze hoofdact op de familiedag zondag.

!! Niet vergeten je kind(eren) GRATIS te registreren voor dit optreden !!

ZONDAG: Heldenplaats – Duurtijd: 40 min. – Speeltijden: 18u.

Los Del Sol

Dankzij de steun van de Nationale Loterij brengen we dit jaar extra veel muziek. Het mariachi-trio Los Del Sol brengt alvast de grootste Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse meezingers maar speciaal voor ons in het thema van Dia de los Muertos.

ZATERDAG: Terras Kaai 2 – Duurtijd: 4 x 30 min. – Speeltijden: 15u tot 19u.

Marvelous Adv.

Ontsnappingskunstenaar Ben de Vroey en zijn assistent Louis Van Der Waal (samen The Marvelous Adventures Group, BEL) zorgen met The Great Escape voor een onvergetelijk spektakel. De wisselwerking tussen de perfectionistische boeienkoning en zijn nonchalante hulpje zorgt voor (oh zo) gevaarlijke maar vooral uiterst grappige situaties. Kom kijken hoe deze heren trachten te ontsnappen uit een dwangbuis, uit kettingen tijdens een salto of uit dé Chinese ‘water torture cell’ van Harry Houdini.

ZONDAG: Klein-Willebroek Grasplein – Duurtijd: 40 min. – Speeltijden: 16u / 17.45u

Men in Coats

Driemaal is scheepsrecht en dus halen we de fabuleuze Men In Coats (GBR) voor de derde en wellicht laatste keer naar Theater aan Twater. Met 100 miljoen hits op YouTube zijn ze mogelijk de meest populaire straattheateract ooit. Verwacht je aan magie in het absurde, aanstekelijke deuntjes en ongelooflijk goed gevonden truukjes die je schuddebuikend op de trappen van ons amfitheater zullen achterlaten. En heb je ze al gezien? Geen nood: elke show is anders en je raakt er niet op uitgekeken.

ZATERDAG: Amfitheater – Duurtijd: 30 min. – Speeltijden: ca. 22.15u

Mr. Marcaille

Uit Frankrijk komt een wel heel speciale muzikale act met Mr. Marcaille. Gewapend met een cello en drums brengt hij op onnavolgbare wijze metal-hits. Vorig jaar was hij op Supervlieg in Vorst alvast een van de hits, benieuwd of Theater aan Twater deze ware cultfiguur in bloot bovenlijf en slip ook gaat smaken.

ZATERDAG: Terras Kaai 2 – Duurtijd: 30 min. – Speeltijden: 18.30u / 20u / 21.30u

Papa Mojito

Een verrassende trip langs de schoonste en meest onverwachte muziekskes ter wereld. Papa Mojito, bekend van onder andere Sfinks, is tango dansen in de middagzon, salsa bij sunset, afro-grooves onder de sterren. Met wat balkan, Stromae, en wat dan ook tussendoor. Muzikale cocktails uit de wereld geserveerd vanop een mooie bakfiets door de Papa. Feest dus, zomaar: een graag geziene gast die dit jaar eindelijk nog eens vrij was 🙂

ZONDAG: Terras Kaai 2 – Duurtijd: 3 x 60 min. – Speeltijden: onvoorspelbaar

Pigeon On Piano

Je ziet een duiventil, je hoort Pigeons pianoverhalen, maar als je echt binnen piept, beland je in ‘de kleinste concertzaal ter wereld’. Deze muzikale duiventil is een unieke act van Katrien Verfaillie, biedt een intieme concertervaring en wordt geboekt op festivals, als straattheater, op events,…Kinderen én volwassen zijn er gek op! Met de steun van CC De Steiger.

ZONDAG: thv Food CORNER – Duurtijd: quasi doorlopend – Speeltijden: van 14u tot 20u

Pink Mary

Pink Mary (Ita) wil voor minstens één avond de S.Vamp.Ita uithangen en haalt daarvoor alles uit de kast in een hilarische dubbele hangmat-act. Heel interactief, heel grappig en tegelijk toch ook technisch moeilijk weet ze uiteindelijk moeiteloos mannen en vrouwen rond haar vinger te winden. De meest ‘pink’ act en wellicht ‘zotste doos’ van het jaar in elk geval.

ZATERDAG: Amfitheater – Duurtijd: 30 min. – Speeltijden: 15u15 / 21u30
ZONDAG: Amfitheater – Duurtijd: 30 min. – Speeltijden: 15u30 / 19u40

Pyrogen

Vuurshows zijn nooit zo maar vuurshows ten huize Theater aan Twater. Dit keer kozen we voor een korte, maar zeer ontvlambare act van een van ‘s lands beste vuurartiesten: Pyrogen (BEL) die als enige in ons land levensgevaarlijke live vuur-stunts doet. Gelukkig steeds met een happy end. Dus nogmaals “don’t try this at home, please try it at your neighbour’s home”. LET OP: niet voor gevoelige kijkers

ZATERDAG: Amfitheater – Duurtijd: 10 min. – Speeltijden: 22.45u.

Rachel & Charlie

The Death Do Us Part Danger Show (AUS) brengt ons de rondreizende circus superstars Charlie en Rachel Atlas. Je wil niet weten hoe dit koppel hun ruzies beslecht, maar messen en bijlen werpen is er ongetwijfeld altijd bij. “Dat vragen mensen nu altijd. Laat ons zeggen dat ik hem mijn leven toevertrouw, maar niet mijn kredietkaart”, zegt ze. Speciaal voor Theater aan Twater brengen ze trouwens hun Cage of Death mee: een installatie die weinig uitleg nodig heeft.

ZATERDAG: Side Show Circus Kaai – Duurtijd: 40 min. – Speeltijd: afwisselend met Cunning Stunts
ZONDAG: Side Show Circus Kaai – Duurtijd: 30 min. – Speeltijd: 15u – 18u

Radio Mano

Kartje Kilo (BEL) brengt op zaterdag Radio Mano Sport in de ether, live en rechtstreeks! Martial en Noël zien in elke publieke beweging genoeg aanleiding om tot live sportverslaggeving over te gaan. De krakende vinylplaten, jingles en zélfs de reclameboodschappen maken het live radioprogramma helemaal compleet. De ideale “welkomstact” voor wie langs de Windstraat ons festival bereikt.

ZATERDAG: Windstraat – Duurtijd: 3 x 50 min. – Speeltijden: 15.30u tot 18.30u

Roberto Sblattero

Busker Contest: Horen jullie het applaus van het publiek al en de kreten van blijdschap en geluk bij het optreden van Roberto Sblattero (Ita), last but not least toegevoegd aan onze wedstrijd. Met een moeder die artistieke schaatster was en een acrobaat als vader, kreeg deze artiest het circustalent met de paplepel ingegeven.

ZATERDAG: Busker Contest Arena (Kaai 3) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: in wedstrijdvorm
ZONDAG: Busker Contest Arena (Kaai 3) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: in wedstrijdvorm

Ron Jaluai

Dit Belgische en zelfs lokaal gezelschap bracht met zijn zeepbellen en verlichte acts al heel veel bezoekers in vervoering, ook bij ons, remember het Bruidsluiersteegje of de Verboden Tuin vorig jaar. Ditmaal presenteren ze quasi in primeur hun nieuwe walking act Bartenders dHelluxe, waarbij twee Hell’s Angels zich ontpoppen tot ware barmannen. Of toch niet?

Sint-Jans Vrinde

ZATERDAG: Hele terrein – Duurtijd: 3 x 40 min. – Speeltijden: onvoorspelbaar

Veertien jaar lang speelden De Sint-Jans Vrinde hard to get en nu zegden ze ‘Ja’. Steevast gekleed in een blauwe kiel, met een blauw petje op het hoofd en een rode zakdoek om de nek, werden ze in 1950 gesticht door een groep vrienden en zijn ze de oudste ‘carnavalsvereniging’ van Boom. Hun carnavaleske, muzikale rondgang is een traditie die tot op de dag van vandaag standhoudt. En nu dus ook op Theater aan Twater.

ZONDAG: Vertrek Windstraat met Chamôh – Duurtijd: onbepaald. -Speeltijden: doorlopend van 16u tot 18u.

Spurting Man

Avanti Display (GBR) bestaat al meer dan 25 jaar en speelt over de hele wereld met enorm veel succes The Spurting Man. In deze hilarische voorstelling wordt de onevenwichtige relatie getoond tussen een beroemd performer en zijn hulpje. Het heeft immers flink wat voeten in de aarde vooraleer hij aan zijn act als levende fontein kan beginnen

ZATERDAG: Amfitheater – Duurtijd: 30 min. – Speeltijden: 14u / 19.30u
ZONDAG: Amfitheater – Duurtijd: 30 min. – Speeltijden: 14u15 / 16u30

Steve Stergiadis

Busker Contest: Steve Stergiadis (CAN) is ‘the Devil in Disguise.’ Hij verandert tijdens zijn show van een naïeve engel in een duivelse clown met een ontwapenende charme in een combinatie van clownerie, circusfietsen en hoed-jongeleren. Een show voor de hele familie.

ZATERDAG: Busker Contest Arena (Kaai 3) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: in wedstrijdvorm
ZONDAG: Busker Contest Arena (Kaai 3) – Duurtijd: 35 min. – Speeltijden: in wedstrijdvorm

Stuntman

Hendrick-Jan de Stuntman ontmoet Merel Kamp – Springtime in deze over the top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Van eerste ontmoeting tot en ze leefden nog lang en gelukkig. Een man en een vrouw hangen aan veren in een stalen constructie. De veren zorgen voor een enorme beperking in bewegingsvrijheid, waardoor bewegingen vertraagd, onhandig en karikaturaal zijn. Een uniek visueel spektakel waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal.

ZATERDAG: Heldenplaats – Duurtijd: 20 min. – Speeltijden: 16u30 / 20u15

Tascha

De Boomse Natascha Van Es (19) vormde heel even het acrobatische duo Tascha & Ian, en samen met haar partner won ze toen de finale van Belgium’s Got Talent. Reden voor ons om haar meteen te boeken, maar dit jaar komt ze solo terug en wel in prime time: vlak voor het optreden van #LikeMe op zondag, op het grootst mogelijk podium dus.

ZONDAG: Heldenplaats – Duurtijd: 15 min. – Speeltijden: 17.30u

The Angels Dance

Het koppel Guillaume en Kimberley Montgels (FRA/AUS) vormen samen al een tijdje het duo The Angels Dance waarbij ze onder meer op zwiepende palen van 18 meter hoog acrobatie uithalen. Twee jaar geleden waren ze nog dé sensatie op Tomorrowland, waar we ze boekten voor Amicorum Spectaculum. Ditmaal maken ze deel uit van onze slotshow, maar zaterdagmiddag geven ze alvast een voorproefje van hun ongelooflijke kunnen.

ZATERDAG: Heldenplaats – Duurtijd: 15 min. – Speeltijden: 15u en tijdens slotact

Theater Tol

Theater Tol (BEL) komt voor het eerst in vier jaar terug naar Boom met Mariage Fantastique. Dit optreden zegt iets over de liefde. Muzikale bruidegommen begeleiden de zwevende, lichtgevende bruiden. Het is een parade met poëtische beelden en klanken; een fanfare met blazers en percussionisten. De originele, poëtische taal van Theater Tol komt weer tot leven. Het publiek wordt overspoeld door melodieën, beïnvloed door verschillende culturen en tradities.

ZATERDAG: Heldenplaats – Duurtijd: 60 min. – Speeltijden: vanaf 23u tijdens slotact

Too Fat to Fly

Too Fat To Fly van het van oorsprong Mechelse, maar intussen internationale Collectif Malunés is een cabaret nummer dat net iets verder gaat dan glitters, een mooie glimlach, ik hou van je, dan weer niet of een schoon groepsdansje. Het is krachtig cabaret om mensen te verrassen en een technisch chef d’oeuvre. De topartiesten maken een acrobatisch nummer met cadre coréen en bascule coréenne. Ze experimenteren met de mogelijkheden van deze Koreaanse combinatie.

ZATERDAG: Amfitheater – Duurtijd: 12 min. – Speeltijd: 16u / 19u.

Trinxx

In België lukte het net niet, maar in Nederland stonden de drie jongens van Trinxx in de finale van Holand’s Got Talent. Je houdt er van of niet, maar hun act is een grappige en toch tot de verbeelding sprekende act op hoge hakken die we niet veel mannen zien nadoen. Een beetje de vreemde eend in de bijt misschien, met een boodschap over gendergelijkheid ook. En geef toe: we zijn er altijd als de kippen bij om het talent uit Belgium’s Got Talent een kans te geven.

ZONDAG: Heldenplaats – Duurtijd: 5 min. – Speeltijden: 17u30 en 17u50

Wheel of Death

Niet één maar twee wielen des doods: dat is waarmee we dit jaar uitpakken. De Duitse circusfamilie The Gerlings brengt een internationaal topgezelschap bij elkaar en vliegt hun beste acrobaten in voor wat niet anders kan omschreven worden dan acht minuten van pure waaghalzerij. Het kippenvelmoment van 2019, wedden?

ZATERDAG: Kaai thv. Trattoria Kaai – Duurtijd: 8 min. – Speeltijden: 17u / 21u
ZONDAG: Kaai thv. Trattoria Kaai – Duurtijd: 8 min. – Speeltijden: 14u / 19.30u