Theater aan Twater gaat nazomeren en brengt een boodschap van hoop op 5 & 6 september 2020

Theater aan Twater gaat nazomeren en brengt een boodschap van hoop op 5 & 6 september 2020

Vorige week kregen we de bevestiging dat Theater aan Twater 2020 niet door kan gaan op de voorziene datum op 20 en 21 juni. We hebben nu in samenspraak en samenwerking met het gemeentebestuur van Boom beslist om de 15de verjaardagseditie van Theater aan Twater te verzetten naar 5 & 6 september 2020, en dus in combinatie met de jaarlijkse braderie. En, het wordt een volwaardige editie, maar dit uiteraard op voorwaarde dat de coronacrisis en de maatregelen dit toelaten: de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en vrijwilligers gaan boven alles.

Dat de Nationale Veiligheidsraad intussen besliste om alle evenementen tot en met eind augustus te schrappen is dan ook niet meer dan logisch teneinde de gezondheid van alle inwoners en bezoekers te kunnen beschermen. We vermoeden wel dat de voorlopige einddatum van 31 augustus ver genoeg in de tijd werd gezet om een veilige einddatum te zijn.

“Iedereen moet zich aanpassen en deze zomer zal niet hetzelfde zijn als alle andere zomers. Theater aan Twater vormt daar geen uitzondering op: gezondheid, het welzijn en de veiligheid primeren. En een evenement organiseren is in tijden met veel leed en verdriet echt een fait divers. Dat beseffen we”, zegt de organiserende vzw die zelf al bijna 100 keer boodschappen bij de mensen aan huis bracht.

“Het is onze hoop, samen met die van veel van onze bezoekers, om toch in september een boodschap van hoop te brengen, van enthousiasme, van positivisme en veel lachende gezichten. Ons evenement leent zich daar perfect toe. Ook het gemeentebestuur deelt die mening. Wij blijven dus ter beschikking van elkeen om op 5 en 6 september een volwaardige editie van Theater aan Twater te kunnen organiseren, maar de beslissing ligt hier uiteraard bij de experten die de exit-strategie bepalen”, klinkt het bij de organisatie. “Alleen wanneer iedereen zich nu aan de maatregelen van de overheid houdt, kan het gewone leven hopelijk zo snel mogelijk weer op gang komen en kunnen we nazomeren.”

“Wij horen intussen overal dat de mensen toch nog graag zouden buiten komen, al was het maar in eigen gemeente. Hoe fijn zou het dus zijn om de Bomenaar toch nog iets van vertier en ‘vakantie’ in eigen land te kunnen geven. Theater aan Twater is daar ideaal voor. Door dit te koppelen aan de braderie kan onze zwaar getroffen middenstand misschien ook een extra graantje meepikken. Het lijkt ons zeker een meerwaarde om dit samen aan te pakken.”

Alle betrokkenen, zoals standhouders, artiesten en medewerkers, sponsors, leveranciers worden daarom dezer dagen persoonlijk op de hoogte gebracht van de nieuwe datum.

Ticketgarantie

“We hopen natuurlijk nu ook dat onze bezoekers en sponsors ons niet in de steek laten want organisatorisch is dit voor onze vzw toch een financieel risico. Dat kan door nu toch al een ticket te boeken. Dat ticket zal nooit verloren zijn, dat garanderen we. Wij zullen er vervolgens alles aan doen om een mooie en vooral veilige editie te presenteren. Zo wordt een groot deel van de programmatie overgezet. Dat betekent bijvoorbeeld dat op zaterdag nog steeds Grupo Puja afsluit, en op zondag nog steeds Kapitein Winokio optreedt. Ook het kinderdorp, dat tegenwoordig het Hannekesnest heet, komt er opnieuw.”

Mensen die reeds een ticket voor Theater aan Twater kochten, kunnen dit perfect gebruiken op de nieuwe datum. Indien ze dat niet wensen, is hun ticket al geldig voor volgend jaar. Dat geldt ook voor het geval er alsnog een beslissing zou komen dat zelfs 5 en 6 september niet kan of mag.

In Klein-Willebroek zal er overigens geen luik van Theater aan Twater zijn. Dat idee was na vier jaar al eerder en los van de coronacrisis afgevoerd.

Tickets voor de nieuwe data kan je hier bestellen.