Lady chef Anne-Sophie Breysem (Ansoler) host 4de editie Resto à l’eau, ook MESA MESA (TML) is van de partij!

Lady chef Anne-Sophie Breysem (Ansoler) host 4de editie Resto à l’eau, ook MESA MESA (TML) is van de partij!

Na twee jaar onderbreking organiseert de vzw Kaaimannen, – bekend van Theater aan Twater -op vrijdag 2 september opnieuw een editie van het culinaire evenement Resto à L’eau. Zes Boomse chefs én gewezen lady chef of the year Anne-Sophie Breysem schotelen een fijnproeversmenu voor. Buitenbeentje onder de deelnemers is Mesa, het restaurant van Tomorrowland in de Kloosterstraat in Antwerpen.

Het evenement op de Heldenplaats in Boom is al drie keer op rij een succes geweest waarbij de Boomse chefs een signature dish maken van hun restaurant. De voorbije editie verkochten steeds in een razendsnel tempo uit en de vraag naar een nieuwe editie was post-corona bijzonder groot.

Vrijdag 2 september is het zo ver.

“Met Resto à L’eau zetten we graag de Boomse horeca in de kijker want dat je in Boom lekker kan eten en dat er wel wat foodies naar onze gemeente afzakken, weten intussen al veel mensen”, zegt voorzitter Peter De Ridder van de vzw Kaaimannen. “Er snel bij zijn is een boutade bij veel events, maar dat geldt zeker voor Resto à L’eau dat we stijlvol met echt porselein en dergelijke organiseren. We zijn ook blij dat we na Bart De Pooter (2017), Dagny Ros Asmundsdottir (2018) en Dominique Persoone (2019) een nieuwe gast-chef of host of meter mogen voorstellen en dat is dankzij onze samenwerking met njam! niemand minder dan Anne-Sophie Breysem.

Hoe werkt Resto à L’eau?

Je koopt vooraf en vanaf vrijdag 5 augustus vouchers in een van de deelnemende restaurants (48 euro voor een strookje van zes vouchers). Hiermee krijg je tussen 19u en 22u een zesgangen-menu, op je eigen tempo. Muzikale omlijsting tijdens en na het event maken er een gezellige avond van.

Twee vouchers gebruik je bij je restaurant van aankoop. Dan zijn er voor iedereen twee gerechtjes van chef Anne-Sophie Breysem, die twee recepten ontwikkelde en een keukenploeg van de vzw Kaaimannen aanstuurt. Je twee overige vouchers mag je zelf besteden bij de vijf andere restaurants.

Er zijn ter plekke nog een beperkt aantal losse vouchers te koop à 10 euro, maar niet meer voor de gast-chef Anne-Sophie Breysem, want die horen enkel bij het volledige menu.

Deelnemende restaurants: Bistro Ivan, Den Boom, De Tuin van de Kleine Chef, Salpicon, Thai Lounge, Trattoria De Kaai en Mesa.

Ook Mesa van de partij

Aan de lijst van deelnemende restaurants werd deze week ook Mesa toegevoegd. Mesa is het restaurant van Tomorrowland aan de Kloosterstraat 99 in Antwerpen.

De gerechten zijn geïnspireerd op de ‘Tastes of the World’ keuken van Tomorrowland: heerlijke en authentieke recepten vanuit de verste hoeken van de wereld, samen gebracht tot één unieke smaakbeleving. Alle ingrediënten zijn afkomstig van gepassioneerde telers, boeren en producenten, steeds afgestemd op het seizoen.

De vouchers met Mesa zijn enkel verkrijgbaar via kaaimannen@telenet.be

Late night shopping met pakjes-vestiaire

Tegelijk met Resto à L’eau is er een late night shopping en avondmarkt. Wie wil kan die avond, tussen 17u en 22u, gezellig winkelwandelen in het Boomse centrum en tussen de marktkramen. Tijdens de laatavondshopping blijven alle winkels uitzonderlijk open tot 22u.

Ideaal is dus om de beide te combineren. Speciaal hiervoor heeft de organisatie van Resto à L’eau een gratis pakjes-vestiaire: wie wil kan zijn boodschappen bewaakt achter laten op de Heldenplaats, culinair genieten en zijn of haar tassen pas ‘s avonds laat mee naar huis nemen.

Enkele foto’s vorige edities Resto à l’eau