Europees kwaliteitslabel voor Theater aan Twater

Op 22 februari 2019 kreeg Theater aan Twater, het internationale straattheater-, circus- en spektakelfestival dat elk jaar in Boom plaatsvindt, een prestigieus Europees label toegekend.
Dit kwaliteitslabel van de Europese Festivals Association wordt rechtstreeks ondersteund door de Europese Commissie en het Parlement. Dat Theater aan Twater dit label twee jaar mag dragen, en meedingt naar de bijhorende EFFE Awards die in september worden uitgereikt (bekendmaking long list juli), is een serieuze opsteker voor de hele ploeg achter de organisatie: een vzw van zo’n 30 hard werkende vrijwilligers. In België hebben onder andere ook het Klara Festival en Flanders Festival Ghent dit label.

Het label werd/wordt toegekend op basis van de kwaliteit, de sterke programmatie en het unieke verhaal achter sinds ons ontstaan in 2006 toen we startten met een budget van 600 euro en 250 bezoekers.

Dit jaar vindt Theater aan Twater plaats op 22 en 23 juni en brengt het opnieuw zo’n 150 optredens van een 40-tal artiesten of gezelschappen. Vorig jaar trok het festival om en bij de 16.000 bezoekers uit heel Vlaanderen.
Het festival is een privé-initiatief maar kan op steun van onder meer de Vlaamse, provinciale en gemeentelijke overheid rekenen.

Bedankt vooral ook aan al onze trouwe fans en bezoekers, jaar na jaar. It’s all about you 🙂