Circus Kummelé gaat samenwerking met Ell Circo D’ell Fuego aan

Goed nieuws voor het sociaal circusatelier Circus Kummelé in Boom. Vanaf de Paasvakantie en dat voortaan op woensdag start het atelier weer op met lesgevers van de Antwerpse bekende circusschool Ell Circo D’ell Fuego.

Circus Kummelé (het Booms voor buiteling of salto) is een sociaal circusatelier voor maatschappelijk kwetsbare jongeren dat door de vzw Kaaimannen, bekend van Theater aan Twater, is opgestart omdat in Boom de kinderkansarmoede bijzonder hoog is en we ons steentje daar willen toe bijdragen. Het atelier werd in 2017 opgestart en kende succes maar werd door de organisatie dit schooljaar even on hold gezet door gebrek aan een gedreven docent.

“Circusdocent is blijkbaar een knelberoep. Als het om sociaal circus gaat al helemaal”, zegt voorzitter Peter De Ridder. “We hebben een ware zoektocht opgestart, zelfs met hulp van het Vlaams Circuscentrum. We wilden pas terug naar buiten komen indien we continuïteit en kwaliteit konden garanderen en die hebben we nu in de lesgevers van Ell Circo D’ell Fuego gevonden. Twee lesgevers met acht jaar ervaring in sociaal circus komen onze rangen versterken en zullen voortaan de stages en wekelijkse lessen verzorgen. We zijn er van overtuigd dat deze lesgevers onze leerlingen ook voldoende uitdagingen geven om al hun talenten te benutten.”

Door de moeilijke beschikbaarheid van docenten verhuizen de lessen van zaterdag naar woensdag en dit van 17u tot 18.30u, nog steeds in Zaal Pertsgad, Wetenschapsstraat. Omdat we voortaan met twee lesgevers werken is er ruimte voor 25 kinderen, van vijf tot zestien jaar. Zij zullen grondoefeningen krijgen, lessen jongleren, acrobatie, evenwicht en zelfs luchtacrobatie. De groep gaat ook naar een eerste optreden tijdens Theater aan Twater 2019 werken. Dat festival vindt op zaterdag 22 en zondag 23 juni plaats.

Circus Kummelé start eerst nog op met een paasstage, in de week van 8 tot en met 12 april. Die lessen vinden plaats van 9.30u tot 16u. Er wordt door de vrijwilligers voorzien in een broodjesmaaltijd en vieruurtje. Nadien start de vaste lessenreeks op 8 mei op. Vrijwilligers van de Kaaimannen begeleiden de lessen.

Inschrijven

Circus Kummelé streeft naar een gezonde mix bij de deelnemers. Een deel van de leerlingen wordt daarom aangebracht door organisaties als Welzijnsschakel Boom, het Kind van het Huis (OCMW) en het straathoekwerk in Boom. Zij krijgen een verminderd tarief. Andere kinderen betalen 50 euro voor de stage en 50 euro per lessenreeks van 10 lessen. Daarin zit onder andere de verzekering en huur van het materiaal. Inschrijven kan vanaf nu viakaaimannen@telenet.be en dit zolang er plaatsen zijn.

Circus Kummelé kon bij dit project al op steun uit meerdere hoeken rekenen, onder andere van de Ronde Tafel Bornem, het Nike Community Impact Fonds, Cera en Delhaize en recent nog het Bedrijvencentrum Paco Hoek 76.

Actrice Greet Rouffaer is meter van het project. Greet speelt momenteel in het blijspel Blind Getrouwd dat op zondag 5 mei trouwens naar Boom komt (15u). Info en tickets www.kaaimannen.be