Boom start met Clandestino cultuur

Boom start met Clandestino cultuur

In een unieke samenwerking tussen CC De Steiger en onze vzw Kaaimannen komt er in september en oktober een Clandestino cultuurreeks: intieme concerten, coronaproof en op geheime, ‘clandestiene’ locaties.

Geen volle schouwburgen of jaarmarkt, geen events zoals Theater aan Twater of de Nacht van de Café’s in Boom, maar wanneer grote organisaties niet kunnen, gaat Boom klein en intiem. Daarvoor slaan cultuurcentrum De Steiger en de bekende vzw Kaaimannen de handen in elkaar, met logistieke steun van Tomorrowland zelfs.

Het concept bestaat er in om kleine, wendbare optredens te organiseren waarmee heel flexibel kan omgesprongen worden qua al dan niet wijzigende coronamaatregelen, locaties, en dergelijke meer.

“In deze tijden moet elke organisator bijzonder flexibel en creatief zijn. In de praktijk gaat het om optredens van om en bij de 100 à 120 toeschouwers”, zegt Kaaiman-voorzitter Peter De Ridder. “Die worden volledig coronaproof ingericht: ’s morgens komen we ergens toe, ’s avonds is het optreden en zijn we weer weg.”

Om die flexibiliteit te kunnen hebben en in te spelen op indoor of outdoor locaties en om het wat spannend te houden weten toeschouwers uiteraard wel voor welke artiest ze een ticket boeken, maar krijgen ze pas een drie à vier uur vooraf via sms en mail te horen waar in Boom ze moeten zijn. “Aan locaties keuze genoeg: er staan nu al tien locaties opgesomd en de ideeën blijven komen”, zegt programmator Patrick Poppe.

“We zijn ontzettend blij met deze samenwerking. De cultuursector smeekt om optredens en samenwerkingen als deze. We combineren de know how van ons cultuurcentrum met de flexibiliteit van de Kaaimannen”, zegt cultuurschepen Inge De Ridder. “Het geeft ons ook de kans om toch een deel van onze culturele activiteiten weer op te starten. Dat hebben we ook altijd aangekondigd: zodra de cijfers en de maatregelen het toelaten, komen we in Boom weer buiten met cultuur.”

Na oktober volgt er een evaluatie en kan Clandestino misschien verder gezet worden. Het is minstens een concept dat ook de komende seizoenen kan blijven bestaan op nieuwe clandestiene locaties.

De draaiboeken worden bovendien ter beschikking gesteld van andere partners of verenigingen die ook zulke optredens willen organiseren.

Programma

Voor het eerste en laatste concert worden de namen nog bekend gemaakt. Voor alle andere optredens zijn vanaf vandaag tickets te koop via de facebookpagina van Theater aan Twater onder ‘tickets’. Je hebt de keuze uit een inkomticket of een ticket met food. Mensen die al eerder een ticket van De Steiger kochten en dat ticket omgeboekt zagen tot een waardebon, kunnen deze waardebon ook gebruiken voor deze concertreeks. Zij moeten wel via mail contact opnemen met kaaimannen@telenet.be en/of cultuur@boom.be

10 september: Roland Van Campenhout, Tim Ielegems and friends. Voorprogramma Mojo Deamons

17 september: Dimitri Leue en ‘Maura en de zeven magen van eenzaamheid’

24 september: Lady Linn Duo

1 oktober: Comedy Happy Hour: Kamal Kharmach en Steven Goegebeur

8 oktober: Johan Verminnen intiem

15 oktober: Mich walschaerts (Kommil Foo)

Tickets:

https://www.event-tickets.be/Event/mFBxkbyY6Ehbz1wFki7fX6bMufn67EmniK8bNy9W/facebook