Acts Theater aan Twater 2018

[metaslider id=1571]

Ontdek hier de programmabrochure, met de timing en locaties van optredens

 • Murmuyo

De Chileen Murmuyo is een geboren mimekoning die in wereldsteden al menig kruispunt onveilig maakte. Zoek hem maar eens op op YouTube: geen auto, bus of vrachtwagen is veilig. Hij betrekt steeds onschuldige omstaanders en slaagt er meesterlijk in die ‘vrijwilligers’ naar zijn hand te zetten. Doordat het publiek zo’n belangrijk onderdeel uitmaakt van zijn act, is deze altijd anders. Maar gelachen wordt er sowieso: de kans is groot dat je veel langer dan gepland aan de inkompoort

 • Mr. Flip Flap

’ Maynard Flip Flap’ is al vele jaren een van de meest populaire straatentertainers van Engeland. een rasechte straatartiest die weinig nodig heeft om zijn publiek bezig te houden: een dozijn eieren, een paar schoenen, een kleerhanger of ‘racing biscuits.’ Geschikt voor alle leeftijden, met heel veel interactie is dit een ideale welkomstact, helemaal aan de hoofdingang van ons festival: meet Mr. Flip Flap.

 • Le Passant

Le Passant of Frank Poelvoorde krijgt als eerste Belg de eer om welkomst-artiest te zijn en zich op zaterdag met zijn internationale collega’s aan ons publiek te wagen of is het andersom. Soms ondeugend, soms lief, maar steeds grappig verwelkomt Le Passant je op zijn eigen typische manier.

 • Don’t try this at home: Tanba

De Japanse illusionist TanBA reisde vorig jaar helemaal naar Londen om mee te doen aan Britain’s Got Talent. Met zijn show choqueerde hij iedereen op de tribune en de mensen thuis, want wat TanBA allemaal op het podium uitspookte had niemand al gezien. Hij schuift scheermesjes naar binnen en eet onnatuurlijke dingen op? Why?!
Wat in ieder geval wél duidelijk is, is dat deze man talent heeft!
Don’t try this at home is nog nooit zo’n goede tip geweest als bij TanBA, met voorsprong de meest waanzinnige artiest die we dit jaar boekten.

 • Va et Vient

Majoretten zijn een uitstervend ras in België! En dus brengt het Mechelse Va Et Vient daar graag verandering in.
Draagt Va Et Vient de witte botjes, het korte rokje en de vleeskleurige panty? JA!
Zijn Va et Vient traditionele majoretten? NEE!
Va Et Vient combineert traditionele majorettenchoreo’s en batontechnieken met hedendaagse muziek en theatrale ingrepen.

 • “Tarzan, Standing Leg Still Life Performance”

Kunstenaar en installatie-artiest Johan Lorbeer trok heel de wereld rond met zijn zogeheten ‘Still Life Performances’ of stilleven-performances. De Duitser wordt daarbij steevast door tientallen omstaanders gadegeslagen. In Boom komt hij aan de gevels van het vroegere café Veerdam en ernaast zijn performance
“Tarzan. Standing Leg Still Life Performance” brengen: gedurende anderhalf uur en dat tweemaal op zaterdag en eenmaal op zondag zal hij ‘waken’ over het daar vlakbij gelegen Terras Lamzaque.
Met dank aan de toestemming van projectontwikkelaar Rocade

 • De Kanariteiten

Het Kabinet presenteert: ‘De Kanariteiten’ Wonderbaarlijk spektakel waarin ‘s wereldsgeelste vogels spectaculaire truuken vertonen als ware het echte circusartiesten. Deze ongeziene, gevaarlijke show in een motorvoertuig is een vernuftig staaltje moderne mechaniek dat elkeen werkelijk gezien moet hebben.
De KANARITEITEN is een spektakel in een rondrijdend bakbrommergevaarte. Dit vehikel houdt halt ondereen boom, in een kleine straat of in een hoek op een plein.

 • LIU XIN

De superlenige Xin Liu werd in ons land bij het grote publiek bekend dankzij haar deelname aan Belgium’s Got Talent 2017. Ze leek volgens jurylid An Lemmens zo weggelopen uit Cirque du Soleil als contortioniste, of in de volksmond ‘slangenmens.’

 • CRAIE De TROTTOIR

De sympathieke persoonlijkheid van Hendrik werkt inspirerend en met slechts een paar stukjes stoepkrijt weet hij zijn publiek te vermaken, te verrassen en soms zelfs te bedonderen.
Hendrik is een mime clown (hij studeerde bij Marcel Marceau mime school in Parijs).
Met deze prestatie Hendrik bewijst dat het niet nodig is om grote installaties of technische ondersteuning te hebben om het publiek te boeien .
Clownerie in zijn zuiverste vorm en dicht bij het publiek.
De eenvoud van de show is juist zijn kracht. Kortom, onzin en non-verbale absurditeiten.

 • Cie One shot: One shot

Een Chinese paal, ballen, een plank, een boormachine, vijf bijlen, een microfoon en een elektrische gitaar, en ook nog twee artiesten die spelen dat ze zichzelf en elkaar bang maken. Deze voorstelling met de cool van blues en de nervositeit van rockmuziek grijpt terug naar de aloude circusstandaarden, maar met een ongecompliceerde vrijheid. Er wordt gegleden, gehakt en op elkaar ingehakt en hun (on)evenwicht wordt op de proef gesteld. Uiteindelijk valt nog moeilijk uit te maken wat ons nu eigenlijk nog het meest verbluft : de kundigheid van de artiesten of de onvoorspelbaarheid van de voorwerpen.
Van & met : Foucauld Falguerolle & Maxime Dautremont

 • Cie Petit Monsieur: En dérangement

In “En derangement” (buiten werking) imiteert Ivan Chary de problemen van de doorsnee man (Paul Durand), die wanhopig probeert de deur van een telefooncel open te krijgen. Durand, een yup in driedelig pak, loopt naar de telefooncel om z’n telefoontje te plegen. Maar die deur gaat niet open. Ontelbare en hardnekkige pogingen en ongelooflijk acrobatische trucs ten spijt, Paul Durand, toch wel lichtelijk krap in het pak, komt er niet in. Communicatie… niet dus!

 • OinK, the ‘big’ magic & Hap-PIGness Show

Na 12 succesvolle jaren met 240 shows over de hele wereld is het Engelse Whalley Range All Stars gestopt met hun act PIG, een varken van 9 op 4 meter groot. Vzw Kaaimannen, de organisatie achter Theater aan Twater en sociaal circus Kummelé, nam deze internationale BV (Bekend Varken) over en wil ‘The artist formerly known as Gloria’ een rustig pensioen gunnen in festivalland: het is Gloria’s eerste echte thuismatch dus. In een vijftal minuten laat ze zien waar alles werkelijk om draait: love is magic and is all you need … even if you are a pig.

De installatie – een eye-catcher op zich – staat een hele dag. Binnenin wordt een korte act gespeeld: op andere festivals is dit 4 x 1 uur, omdat onze vrijwilligers tijdens ons festival veel andere taken hebben, kunnen we de speeltijden nog niet voorspellen. Ze worden ter plekke aangeduid. Telkens kunnen 10 personen, groot en klein, door de spenen naar de act kijken. Andere kunnen buiten selfies nemen of kennis maken met alle randfiguren en de wondere wereld van OinK.

 • Doble Mandoble: La bella escabella

De Spaanse tweeling Luis Javier en Miguel Angel Cordoba Pelegrin vormen samen Doble Mandoble en brengen met La Belle Escabelle: An Ode to Nonsense hun nieuwste show naar Boom. Heb je je ooit afgevraagd hoeveel humoristische en absurdistische dingen een mens kan doen met een keukenladder? Of met vijf keukenladders? De tweelingsbroers wel. Sterker nog: ze gaan het demonstreren. In een circusvoorstelling vol humor mengen ze op een meesterlijke wijze het manipuleren van objecten met fysiek theater en acrobatie.

Geniet tijdens TATW 2018 van deze grappige, maar vaak ook poëtische voorstellingen en hun hommage aan … de alledaagse keukenladder.
Het is overigens een beetje een generale repetitie want de week na TATW zijn ze geslecteerd voor een van de belangrijkste showcases van de wereld: GDIF XTRAX.

 • Circus Bunk(r): Poly

De kermismolen … De dagen dat hij honderden mensen vermaakte
behoort voorgoed tot het verleden. Er kwam beter op de markt,
eigentijdser, meer trendy gesofi sticeerd, sneller en computer gestuurd
… De oude molen verdween, belandde op de bodem van de zee, in de
donkerste krochten van een industrieelmagazijn, met als eindbestemming oud-ijzer of schroothandel. Maar hoe verwonderlijk ook! Hij wordt
van moertje tot boutje weer opgebouwd. Een gevaarte, een blok staal
dat fascineert en intrigeert. Statig, ontroerend. Imponerend als nooit tevoren. Gehavend maar voluit en met overgave … Een ziel, met liefde omringd, krijgt een tweede leven. Niet te missen! Deze concert , kermisattractie, circustheater, bouwproject, en installatie act!
Concept: Geert Vermeulen; Spel en muziek: Joppe Bestevaar,
Geert Vermeulen; Coaching: Katja Pite, Birgit Kersbergen; Decor: Geert
Vermeulen.
IN SAMENWERKING MET CC DE STEIGER

 • The Unicycle Unicorn

Denk aan een wit, vintage skipak, muziek uit de jaren tachtig, en een unicorn op een bijna 4 meter hoge eenwieler en je komt bij de Amerikaan Jamey Mossengren terecht. Hij is intussen al 28 jaar als eenwielerartiest bezig en was zevenmaal wereldkampioen ‘eenwieleren.’
Overal waar hij komt trekt hij als een echte publieksmagneet het volk aan tot aan het slot waarbij hij hoog en droog daarboven met een zwaard, een brandende toorts en een iPhone van 800 euro staat te jongleren.

“Jamey’s show is a different and a unique unicycle show, that I could easily recommend to any street festivals around the world.” (Organisatie Stockholm Festival)

 • Robopole

Ongetwijfeld wordt Robopole een van de hoogtepunten van deze
editie. Ulik won in januari met deze act nog de Trofee Cirque du Soleil op het festival Cirque Du Demain in Parijs omwille van de artistieke innovatie van zijn act.
Ulik, die al meer dan twintig jaar artiest, ingenieur, genie en producer is, brengt dan ook een bijzondere performance. Een man en een robot. Een menselijk wezen en een machine.
Het verhaal achter RoboPole is even kort als episch. Een man die lijkt
alsof hij de ingenieur zou kunnen zijn, en een robot die probeert te experimenteren… eerst aarzelend, maar meer en meer op een speelse manier wagen ze zich aan nieuwe hoogtes.
RoboPole is een sterk visuele show. De discipline van de Chinese mast is op zichzelf al fascinerend, maar in RoboPole bereikt het een totaal nieuw perspectief…
De robot komt tot leven en tilt de artiest op – letterlijk – tot een nieuwe hoogte. Paal en robot, robot en artiest… het is een briljante fusie tussen hedendaags circus en robot show.

 • La Baldufa: Zeppelin

Uitvinder mijnheer Bocamoll en zijn team brengen ons met hun mooie zeppelin terug naar het begin van de 20e eeuw. Zeppelin is één van de hoogtepunten van deze editie ! Ter vergelijking: in Beveren waar Zeppeling een paar jaar geleden speelde, spreken ze nog steeds van ‘Het jaar van de Zeppelin.’

Mijnheer Bocamoll, uitvinder Marcello en Ursus, de moedige acrobaat-piloot, brengen ons in hun luchtschip terug naar de tijd van de pioniers van de luchtvaart, aan het begin van de 20ste eeuw. Wanneer ze opstijgen, kijkt iedereen hen met open mond achterna: deze waaghalzen zijn gek. Maar niets kan hen op andere gedachten brengen en geen storm of panne zal hun heldentocht onderbreken: een tocht waarbij ze alle soorten van mensen ontmoeten, steden zien, verliefd worden enz. Muziek en kleur vult de straten tijdens dit avontuur vol met frisse verrassingen, zijnde een gevecht van drie fantastische dromers om hun illusies om te zetten in realiteit.

Help hen om het gevaarte in de lucht te krijgen en je wordt gegarandeerd beloond met een schitterend schouwspel.
Vertrek in stoet op beide dagen aan de inkompoort ter hoogte van de Windstraat en volg mee de lancering van dit fantastisch luchtschip.

 • Circusdrome: Bombardo & Morna

Het Nederlandse Circusdrome staat garantie voor bijzondere entre-sorts: oude circustentjes of installaties waar je binnen en buiten stapt en in enkele minuten verwonderd wordt. Twee voorstellingen tegelijk:

– Bombardo: de levende kanonskogel
De heren van Bombardo hebben beslag weten te leggen op een heus kanon, vermoedelijk nog gebruikt in de slag bij Waterloo van 1815. Het kanon blijkt net groot genoeg om een mens mee af te schieten. Maar of het theater daar ook groot genoeg voor is? Max. 35 personen per voorstelling, 2 x 120 minuten, duurtijd 10 minuten.

– Morna: Het meisje in de vissenkom
In een nostalgische woonwagen presenteert Davido Drome zijn nieuwste aanwinst, het kleinste levende wezen op deze aarde van slechts 20 centimeter groot. Ontdek het waargebeurde verhaal achter dit wonder en in levende lijve! Max. 20 personen per voorstelling, 2 x 120 minuten, duurtijd 6 minuten.

 • Lady Cocktail: les filles du 2ème

Pas ontslagen door de lokale conservenfabriek in hun provinciestadje ontpoppen drie opgedraaide grieten zich tot slapstick syndicalisten. Gerecycleerd tot straatartiesten geven de drie “desperate housewives” in hun blauw werkplunje een spetterende acrobatieshow aan de trapeze ten beste. Vrouwelijk, heldhaftig, vrolijke provocerend en professioneel ingeblikt: een explosieve cocktail om te drinken met de vuist in de lucht en de haren in de wind!

Cie Lady Cocktail is een circuscompagnie die in 2011 gecreëerd werd door Anna Blin, Violaine Bishop en Lola Ruiz, alle drie afgestudeerden van de l’Ecole Supérieure des Arts du Cirque à Bruxelles (ESAC). ‘Les filles du 2ème’ is hun eerste creatie uit 2012 waarmee ze sindsdien rondtoeren over de hele wereld.

 • Guapa Creations: Cirque de la Pole

Cirque de la Pole is een voorstelling voor de allerkleinsten én allergrootsten! Een wervelende old-fasion circusshow dat paaldans en poppenspel combineert. Echt een topper die we met hart en ziel spelen en brengen, in Klein-Willebroek ditmaal en goed voor twee voorstellingen. In 2017 kreeg Guapa Creations trouwens een Cultuurprijs van Stad Gent voor deze show.

 • Malik

Na een bikkelharde strijd keeg België en Nederland in 2015 een nieuwe ‘meest favoriete danser van de lage landen’. De winnaar van So You Think You Can Dance werd Malik, en dus mocht dit Booms talent niet op onze programmatie ontbreken. Vlak voor Ghost Rockers geeft hij een korte demonstratie van zijn kunnen, gevolgd door een meet ‘n greet.

 • Cie Krak: Viva Victor

Victor is jarig en krijgt van het publiek een cadeau dat uiteindelijk zijn leven zal veranderen. “Viva Victor” is een poëtische clownerie voorstelling vol visuele en absurde humor met veel publieksinteractie rond, op (en in) een caravan. CIE kRaK! is een gezelschap bestaande uit Els Degryse en Dieter Missiaen. Circus Krak (oorspronkelijke naam) werd ooit in 2008 opgericht om voorstellingen te brengen in de derde wereld. Met hun eerste voorstelling “Charlieston” toerden ze in ZO- Azië en Zuid-Amerika.

 • Noah Chorny: The Drunken MastEr

Slechts weinigen werden op dertien edities Theater aan Twater gevraagd om meer dan één keer te komen optreden. Maar heel af en toe gebeurt dat toch en dan hebben we daar maar één reden voor: toptalent van wereldniveau. Dat geldt zeker voor Noah Chorny, een Amerikaan die in Europa woont en al jaren succes heeft met zijn lantaarnpaal-act. Spectaculairder wordt het niet meer wanneer deze straffe ‘drunken master’ in een lantaarnpaal kruipt.

 • Moed en Volharding

Laat je op sleeptouw nemen door de knotsgekke kazoofanfare Moed en Volharding. Deze aanstekelijke fanfare brengt op hun eigenzinnige manier een ode aan de fanfare′s onder de kerktoren van weleer.
Kazoofanfare Moed en Volharding is een straatanimatie-act uit Antwerpen die al gedurende meer dan 10 jaar de oude fanfare cultuur in zijn mooie traditie wil bewaren, weliswaar met een kwinkslag vol humor en oude kostuums.

 • Joshua Monten: Kill Your Darlings

Twee mannen verschijnen en tekenen vierkanten in krijt op de grond. Ze zetten een hinkelspel in, dansen in unisono en herhalen onvermoeibaar sequenties met idiote precisie. Alles lijkt rustig. Maar langzaam gaat het er wat harder aan toe. Ze dagen elkaar uit, meer en intens, vlugger en preciezer. Ze willen niet afgeven, zeker niet opgeven. Hun bewegingen worden sneller en sneller, moeilijker en moeilijker. Ze blijven gaan, blijven doorgaan. Waar eindigt dit ooit?

 • Bash Street Teatre: Cliffhanger

Een levensechte stomme film, compleet met vallende gebouwen, waaghalzen, slapstick humor en live pianobegeleiding: dat maakt van deze Cliffhanger van Bash Street Theatre al jaren een succesnummer.
Gebaseerd op Buster Keatons kortfilm “Convict 13” en award winnaar op het prestigieuze straattheaterfestival in Tàrrega (ES) krijgen we in 45 minuten het verhaal van een hopeloos verliefde kelner te zien die plots verstrikt raakt in een misdaadverhaal. Wanneer zijn ‘vlam’ ontvoerd wordt, doet onze held er alles aan om haar te redden.

 • TNT Crew: On Fire XXL

Tnt crew is bij heel wat mensen bekend als de trampoline act die Finalist werd van Belgium’s Got Talent en in de top drie eindigde in 2016. Nadat we vorig jaar en dit jaar de winnaars van BGT naar Boom kregen, mochten deze rasechte acrobaten ook niet ontbreken op ons palmares en vice versa.

Speciaal voor Theater aan Twater breiden ze hun show On Fire uit met Chinese paalacrobaat Gilles Thiry (ook bekend als fi nalist uit BGT), taiko drums en een sterk XXL vuurspektakel om Theater aan Twater waardig en vurig af te sluiten: na Theater Tol in 2015 hebben we dus voor de eerste keer opnieuw een Belgische act als slot op zaterdagavond of om het in hun woorden te zeggen: “The sky is not the limit”

 • Witty Look: Unicycle Circus

Het meermaals bekroonde duo Witty Look bestaat uit wereldkampioen éénwieler Daiki en de acrobatische clown Cheeky. Deze twee elite-circusartiesten uit Tokyo, Japan treden over de hele wereld op met hun slimme, komische en opwindende straatshow. Zij starten hun Europese zomertournee in België en op Theater aan Twater. Wees voorbereid op acrobatiek van wereldklasse en een hedendaagse Japanse clownerie vol met energie.

 • ICARUS TROUPE: R’OOD

Gigantische Australische kangoeroes op verrassend verende stelten. Dat is Roo’d. Het is een waanzinnig schouwspel wanneer ze met gemak een meter in de lucht springen en dan ook nog eens twee meter ver. Door hun robuuste mix van “outback macho” en “burgerlijke kennis” zijn deze kangoeroes graag gezien in de hele wereld. Het maakt ze zo’n beetje tot Australisch meest succesvolle creatieve exportproduct maakt.

 • ZAPOÏ, DE ELAND

Ooit al een eland gezien in Boom? De kans is groot dat je er eentje spot op Theater aan Twater. Een wild dier dat gelukkig in toom gehouden wordt door zijn trainer. Met veel elan gaat Zapoï de eland op wandel aan de Kaai. Gelukkig zijn de verzorgers in de buurt om hem een beetje in toom te houden. Durf jij een ritje maken hoog op zijn rug?

 • AMAZAreel

Elke zomer, een keer of 10 maakt Sonja Mazereel een plek of straat wat mooier. Een vracht krijt en deze fantastische ‘chalk artist’ laat de mensen de schone kunsten herinneren.

 • Tascha & Ian

Een drietal weken geleden werden de winnaars van het jubileumseizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ bekend gemaakt en jawel: de Boomse Tascha Van Es (19 jaar) en haar vriend Ian Lodens konden  met hun prachtige dans vol moeilijke lifts – we zien het onszelf echt niet doen – zowel de kijkers als de jury overtuigen en lieten daarmee de overigens bijzonder sterke concurrentie achter zich. Ze gingen geheel terecht naar huis met de overwinning en een mooie geldprijs.
Gelukkig had Theater aan Twater hun talent al enkele maanden vroeger gespot en ze vastgelegd. Speciaal voor ons, en nochtans midden in de examens, brengt het koppel hun adembenemende finale act nog eens op Theater aan Twater. Kom dit jong talent mee huldigen.

 • Andrea: On Air

DJ Busker installeert zich en neemt je mee naar een muzikaal universum waar beat box, veel jongleren en humor in elkaar vloeien. Hij manipuleert vinyl platen, hoeden en toeschouwers op een enthousiast ritme.
On Air is een show die je met de goede vibes achter laar. Hij won dan ook verscheidene prijzen en in 2013 werd Andrea Fidelio nog uitgeroepen tot beste artiest van het jaar in het Italiaanse Bellizzi.

Vincent Bruyninckx: Exit 16

Vincent Bruyninckx is er ook bij op Theater aan Twater XIII en daar zijn we enorm blij mee want dit is toptalent van eigen bodem (uit Mechelen zelfs). Eerder dit jaar winnaar van de bronzen medaille op het prestigieuze Cirque de Demain met zijn knappe act met het fameuze het Wheel of Cyr.

Deze act is afhankelijk van de (weers)omstandigheden en vochtigheidsgraad van de vloer. De artiest bepaalt op het moment zelf of de act al dan niet uitvoerbaar is

 • GHOST ROCKERS

Jonas, Mila, Jimmy, Charlie en Alex, vijf tieners met grote dromen, krijgen de kans van hun leven: een plaatsje op de DAM Academie, een flamboyante, hippe kunstschool waar alle toekomstige sterren worden geboren! De vijf – boordevol ruw talent – gaan vol goede moed aan de slag. Dat was het scenario van de populaire Ketnet-serie maar fictie werd realiteit voor het vijftal dat waanzinnig populair werd.
Op zondagavond zijn onze Ghost Rockers ongetwijfeld de publieksattractie van deze editie van Theater aan Twater met een full show van bijna een uur.

 • Sergiy & Mariachiara: Quick Change

Quick Change-acts blijven verbazen. Zeker als het door een topduo als Sergiy en Mariachiara wordt gebracht, in een korte maar wervelende show vol muziek en humor. Logisch dat dit koppel over de hele wereld wordt gevraagd en vaak maandenlange contracten afwerkt in Dubai of Las Vegas. Een klein dessertje, vlak voor de finale acts.

 • Zazzua & Ron Jaluai: De Verborgen Tuin van de Liefde

Wie een paar jaar geleden in het Bruidsluiersteegje de knappe installaties van Ron Jaluai zag, spreekt er nog over. Dit jaar is het collectief terug, maar op een totaal nieuwe locatie. Ron Jaluai en Zazzu – twee sfeerarchitecten uit het Belgische straattheater – sloegen de handen in elkaar en tekenen op deze geheime plaats waar zelfs Bomenaars niet mogen of kunnen komen voor de Verborgen Tuin van de Liefde en dat voor de allereerste keer. Boom krijgt met andere woorden een letterlijk hartverwarmende en oogverblindende première. Ingang langs de Bassinstraat, uitgang langs de Kaai, maar volg gewoon de ‘massa.’ Wij zorgen bovendien binnenin voor een fonkelende cocktail zodat je vol goede bedoelingen en voornemens naar huis kan. Met dank aan de eigenaars.