Acts Theater aan Twater 2017

[metaslider id=1199]

 

Van bij de start dompelen we je onder in de sfeer van het circus en het straattheater …

Klik hier om te ontdekken wie waar en wanneer zal optreden

Je kan echter ook al de volledige programmabrochure bekijken. Ze is ook te koop tijdens Theater aan Twater

 • MIMO HUENCHULAF (SPA)

”A smile changes your life” dat is het motto van Mimo die in werkelijkheid David Ruiz heet en in Madrid woont. Een glimlach verandert misschien niet je hele leven, maar doet dat toch voor even. Mimo neemt je mee op reis naar zijn eigen wereld, een wereld waar alles mogelijk is.

Hij verwelkomt je zondag.

 • CLAUDIO MUTAZZI (ITA)

Hij betreedt het ‘podium van de straat’ als clown, artiest en filmregisseur. Het ene moment schittert hij als werper in een kegelshow, het andere moment modelleer t hij een nieuwe familie uit argeloze toeschouwers en laat ze onder zijn

regie liefdesscènes uitvoeren. Hij bespeelt toevallige voorbijgangsters en improviseert al lopend nieuwe verhalen.

Hij won vorig jaar nog de ‘Pavè de bronze” op het Festival des Artistes de Rue 2016 in Vevey. Hij heet je welkom op zaterdag (in Boom) en op zondag (in Klein-Willebroek).

 • MATTACCHIONI VOLANTE (ITA)

Hem heb je mogelijk al aan het werk gezien in het buitenland. Hij specialiseerde zich in acrobatische evenwichts-stunts met zijn alter ego The Holy man of Genius en zijn wonderlamp.

 • THE FLYING DUTCHMEN

Michiel Hesseling (Ndl) en Jean-Michel Paré (Can) worden in het internationale straattheater als echte helden aanzien. Hesseling heeft in het jongleren immers de standaard gezet voor een hele generatie na hem, Paré inspireerde dan weer vele eenwieler-artiesten. Ze brengen sinds 1989 (jawel) het beste old school straattheater met heel veel interactie en improvisatie.

 • AIR ELEGANCE (BE)

De twee dames van Air Elegance waren een hit tijdens de jongste Belgium’s Got Talent en dat tot in de finale. Ze brengen ook bij ons hun poëtische aerial hoop en krijgen ongetwijfeld ook ons publiek muisstil met hun emotionele act.

 • CULBUTO (FRA)

Van zeer jonge leeftijd heeft Vincent Martinez (Fra) zich toegelegd op de acrobatie en experimenteerde hij met luchtacrobatie en dergelijke meer. In Frankrijk speelde hij bij meerdere circus- en theatergezelschappen vooraleer hij zijn unieke zoektocht naar de al even unieke culbuto begon: de instabiele Chinese mast. Martinez heeft daarbij met de Cie Mauvais Coton een complete nieuwe discipline uitgevonden waarrond het publiek in 360° graden rond k an genieten van dit soms hilarische, soms ontroerende, maar altijd beklijvende schouwspel.

 • AUTO PORTANTE (ITA/ARG)

De charmante Emma Edvige Ungaro (Ita) en Damián Elencwajg (Arg) vormen sinds 2013 de Compagnie Autoportante. Met ‘Fuori al Naturale’ brengen ze op hun strak gespannen koord een meta foor voor de levenslijn, waarbij een koppel in balans moet blijven.

 • ROLANDO

Tip Tap Pum is een muzikale show vol fysiek theater en zelfs tapdans, woordloos en dus voor alle leeftijden. Met tapdans- schoenen, potten, lepels en andere van die rariteiten brengt hij op de straat een theatraal concert met een speciaal één- mansorkest. een figuur ook waar je je ogen niet kan van afhouden.

 • LES VITAMINES (CAN)

Over heel de wereld wordt dit duo bejubeld. Ze laten hun publiek met tranen in de ogen achter en nemen bij elkeen de blues weg en dat doen ze met een visueel bijzonder sterke act en – vergis je niet – een techniek en ultrafysiek van het hoogste niveau. Met een lange staat van dienst bij onder meer Cirque du Soleil en als gouden winnaars van Cirque de Demain en Ringling Bros komen ze wellicht eenmalig naar Boom: een unieke kans die je niet mag missen!

 • LES BEAUX FRERES

Misschien herkent u in dit duo een van de twee acrobaten van Les Vitaminés? Dat kan want Vincent Dubé speelt hier als de helft van Les Beaux Fréres samen met William Poliquin – Simms de onvervalste act ‘La Serviette’ : een onbetwistbare Youtube-hit ook die al bijna 5 miljoen keer bekeken werd op internet. Veel meer dan een badhanddoek hebben ze ditmaal niet nodig om het publiek te entertainen.

 • BABA YEGA (BE)

Vijf mysterieuze dansers met identieke pakjes aan en intrigerende maskers op, zo maakte Baba Yega furore in de grote talentenjacht Belgium’s Got Talent 2016. Jurylid Dan Karaté stuurde hen met een ‘golden buzzer ’ na hun eerste auditie meteen door naar de liveshows, waar de stem van het grote publiek prompt het danscollectief tot winnaar van de talentenjacht bombardeerde. Sindsdien zijn ze een hype geworden. Baba Yega brengt elke keer opnieuw een fantastische show, op en naast het podium, met een strakke act en ver bluffende danspasjes. Het buitenaardse dansmysterie brengt daarbij een geheimzinnige en vernieuwende act, en dit zonder één woord te zeggen: onze absolute afsluiter op zondagavond.

 • DANS ME (BE)

Met DANS ME stellen CC De Steiger en Ultima Thule een unieke festivalact voor: een reus om aan deel te nemen. Meer nog dan enkel kijken en bewonderen, wordt het publiek uitgenodigd om onze kleurrijke reus te doen dansen – enkel bij gratie van het publiek bestaat hij! Het publiek neemt letterlijk de touwtjes in handen en brengt de reus in beweging en aan het dansen op een aanstekelijke en opzwepende soundtrack.

 • KIKI BITTOVABITSCH (AUS)

Tamara Campbell heeft menig alter ego. Zo was al eens bij ons te gast als Shirlee Sunflower, maar ook als de meest charmante helft van Kiki and Pascal. Velen vinden ‘haar hysterisch grappig’ maar ze is vooral uniek charismatisch, charmant als een stier, kwetsbaar, monsterlijk , flirterig en ze brengt een mix van stand up comedy, improvisatie, fysieke comedy en interactie. Ze i s meer dan 40 jaar oud, maar ze doet nog steeds spa- gaten, handstands, paaldansdingen, magie en contortie. En hadden we al gezegd dat ze al haar hot stuff in alle mogelijke ongepaste manieren shaket? Meet Kiki Bittovabitsch!

 • LYAPUNOV (BE)

Al balancerend tussen gebouwen leggen de schitterende koortdansers van het Mechelse Lyapunov de verbinding of een luchtbrug. Hoog in de lucht wandelen ze verder boven het festivalcentrum en het verbaasde publiek. Op de grond doen ze demo’s en initiaties

 • MONTANA (BE)

Montana Engels verbaasde in Belgium’s Got Talent met haar speed painting van Michael Jackson. Zowel in de VIP lounge als op de finale zaterdagavond zal ze ons opnieuw van haar uitzonderlijk talent laten genieten.

 • ANNE KLINGE (DU)

Deze dame haar voeten bewegen heel Europa. Ze wordt bejubeld van Peru tot Shanghai en in de week van Theater aan Twater komt de Japanse televisie haar filmen. In 2016 was ze een hit in Britain’s Got Talent met een act die je, letterlijk, van je voeten zal blazen.

 • TEATRO PAVANA

Als je een tak hoort kraken, boombladeren hoort ritselen en de struiken opzij ziet buigen, sta je zomaar oog in oog met levensgrote giraffen. Statig en onverstoorbaar schrijden ze voort. Hier en daar buigen ze hun elegante nekken om aan een blad te knabbelen of een bezoeker te groeten. Ze zijn vriendelijk en vredelievend, maar pas op! Het blijven wilde dieren…

 • DE WASMANNEN

De Wasman is een man in pak met een schor t en wasbak voorgebonden. Hij vraagt mensen vriendelijk of hij hun handen zou mogen wassen. Zodra iemand de mouwen opstroopt begint het was ritueel. Een verwennerij die men meestal alleen als kind heeft gekend. Zo ontstaat er een intieme, soms zelfs confronterende, ervaring op straat. Waarna de mensen ontspannen en met f ris ruikende handen weer verder gaan.

 • CAR O CHIENO

Het is jaren geleden dat we de brabbelende koffiebranders van Hendrik & Co nog over de vloer hadden. Hun vernuftig gebouwde machine doet er ruim 20 minuten over om 1 kop koffie te zetten. Niet meteen geschikt voor de koffietafel na een begrafenis dus, maar we laten de heren graag hun uit- vinding demonstreren.

 • JUKE-O-CYCLE

Dit kun je het best omschrij- ven als een jukebox op wielen: een echte driewieler moto uit de 50’s met vintage jukebox, surfplank en kauwgomballenmachine! DJ Uncle Ben mengt de plaatjes tot een muzikale cocktail… Smeer je beentjes maar in en breng je eigen vinyl mee voor dat ultieme verzoeknummer dat je al zo lang niet meer gehoord hebt!

 • DE DIKKE MARIOS

Twee Italianen denken het gat in de markt gevonden te hebben: het verkopen van spaghetti per stok. Ze houden halt bij potentiële klanten om hun koopwaar te slijten.

 • Jøttnjøl

Ze komen van ver. Waar ze vandaan komen weet niemand, en waar ze naartoe gaan weet men al evenmin, maar nu zijn ze hier. Hun nieuwsgierigheid is onstuitbaar.

 • JOHNNY STRANGE

Hij is de houder van een aantal bizarre wereldrecords. Zo staat hij bekend als “the man with ears of steal” nadat hij een Sessna sportvliegtuig voor trok aan … de piercings in zijn oren. M.a.w.: Johnny is onze “freak” van het jaar en dus brengt hij de meest bizarre attributen mee waarmee hij zijn publiek keer op keer verrast.

 • LES ZELES D’OBUS (FRA)

Benoit Charpe is een specialist in de zogeheten ‘chute spectaculaire’: de spectaculaire val. Hij is een echte ambachtsman die een eigen trampoline heeft ontworpen waarop hij kan fietsen en halsbrekende toeren kan uithalen. In ‘Le plus grand cabaret du monde’ was hij een publiekslieveling en hij toerde jaren met Cirque du Soleil. Jaar na jaar probeerde we zijn Duo Hors Cycle te pakken te krijgen, tot ze tot onze spijt niet meer bestonden. Gelukkig herontdekten we zijn solo-act…

 • HOBO (ITA)

De Italiaan Paolo Locci studeerde af aan de befaamde circusschool ESAC in Brussel en is gespecialiseerd in Chinese mast en hand-to-hand acrobatie. Met zijn show Hobo won Locci dit voorjaar nog het Clown Festival van Milaan: een schitterende act die tegen het decor van het pittoreske Klein-Willebroek helemaal tot zijn recht komt dus.

 • FAUSTO (ITA)

Fausto Giori draagt de bijnaam van charlatan als een eretitel. In 1999 begon hij als self-made clown rond te toeren door heel Europa. Vandaag heeft hij na ettelijke cursussen en bijscholingen bij de beste clowns ter wereld een nieuwe show klaar met ‘Demenzio.’

 • CIRCO SOLITO

‘I am Sensational’ is een show met en voor het publiek. Het is Alejo’s missie om de eentonigheid van de stad te doorbreken met onvoorziene situaties. Pas op want hij maakt daarbij gretig gebruik van het publiek om met een groot concert te eindigen. Als je dacht dat de wereld verloren was, dan had je gelijk. Als je dacht dat deze superheld je ging redden, zat je er grandioos naast.

 • RON JALUAI (BE)

‘Vaste klant’ Ron Jaluai is bijna een halve Kaaiman. Remember de twee prachtige voorstellingen met bubbels in het Bruidsluiersteegje. Dit keer komt het duo langs met de kleinste cocktailbar ter wereld. Ze gaan op zoek naar mensen met een alcoholtekort. Telkens anders, nooit identiek, met gratis sapjes en vooral een genezende werking.

 • RUSSIAN – BAR TRIO ANGELIS

Over de hele wereld zijn er slechts een handvol ‘troupes’ die zich specialiseren in ‘russian barre’: een speciale circusdiscipline die NOOIT in open lucht wordt uitgevoerd. Tot nog toe dus. Dit Russisch trio komt regelrecht uit het circus naar ons land. Als de weersomstandigheden meezitten wagen ze zich zelfs aan een adembenemende triple salto. Je zal het met ons eens zijn dat dit pure waaghalzerij is omdat hun enige richtpunt enkele vlaggetjes boven hun hoofd zijn.

 • DE VUURMEESTERS

De Vuurparade valt je wereld binnen en verovert haar te vuur en te zwaard. Ze snijdt zich een weg doorheen de stad, omsingelt het marktplein en trekt er uiteindelijk een vurige lijn dwars doorheen. Maar voel je niet geïntimideerd, ze verdwijnen even snel als ze gekomen zijn en voor je het weet zal de vrede in je achtertuin zijn weergekeerd.

 • BLANKO

Deze tweevoudige wereldkampioen levend standbeeld laat zich van ‘Blanko’ schilderen tot een menselijk portret. Letterlijk.

 • DE MANNEN VAN GISTEREN

Opgericht in 2012 vanuit de Molse gitaarschool zetten ze al jaren menig feest op stelten of ze bouwen er zelf een. Zondag in Klein-Willebroek. Wedden dat u maandag zegt: die mannen van gisteren waren goe!
 • Kids Circus

Verder is er dit jaar voor het eerst een Kids Circus waar de kleintjes zich kunnen uitleven met circus workshops van El Circo Fiasco, gratis grime, hoedjes knutselen met Funny hats, de voorleescaravaan, een speelhoek, trampoline (betalend), …