Acts Theater aan Twater 2016

[metaslider id=671]

 

Onze producten worden dagvers bereid. Kom dus geregeld kijken naar de aanpassingen aan ons menu.

De Gillende Keukenprins is als enige op deze wereld in het bezit van het Keukenorgeldrumgestel: koken, orgel spelen en drummen tegelijk… een eitje! In deze fysieke voorstelling die het midden houdt tussen theater, circus en
een concert, draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Rondvliegende ingrediënten, verse beukende muziek, een vlijmscherp koksmes als stuwer in een intieme ode en uiteindelijk na een storm van zevenentwintig-en-een-halve minuut is ‘ie’ daar: Dé Pannenkoek!

 

Op het podium een stad, een heel normale stad met zijn geluiden en straten. In het lawaai van het verkeer duikt een persoon op die gaat werken terwijl hij zijn krant leest. Maar in deze stedelijke sfeer gebeurt iets. Beetje per beetje doet de magie zijn intrede en verandert eenvoudige objecten in ongelooflijke illusies. Zonder ook meer één seconde de ogen blijft het publiek tot de laatste seconde onder de indruk. Een voorstelling die toont hoe het mogelijk is om te verwonderen met magie door kleine objecten te manipuleren. Dit gaat gepaard met een lichte ironische toets en de grote illusies van altijd.

 

Vijf Afrikaanse acrobaten, die in Verona wonen, hebben hun naam ‘The Black Blues Brothers’ niet gestolen. Voor hun acrobatische show ‘Everybody needs somebody to love’ zochten ze naar inspiratie in de kult-film The Blues Brothers uit de jaren tachtig. In Italië stonden ze op alle grote festivals en na hun finale in ‘Italy’s got talent’ zijn ze aan de verovering van de rest van Europa bezig. Salto’s, menselijke piramides, rithm en blues en acrobatie: topentertainment waar je niet stil kan bij blijven staan.

 

Joe Dieffenbacher hadden we al eens bij ons met The Trap. Ditmaal brengt hij Bon Appetit. Eet smakelijk! Welkom op dit culinair komische feest van Nakupelle. Deze komiek vangt de ingrediënten met z’n gezicht en als hij de fles wijn niet open krijgt, doet hij gewoon een handstand op de fles. Dit is voedsel om over na te denken en een bulderende lach voor de buik. Culinairder zal de slapstick nooit worden.

 

Deze drie knappe jongemannen zijn ware prijsbeesten en we zijn ongelooflijk blij dat ze na vier jaar terugkeren naar Boom. Zo waren ze onder andere de viervoudige prijswinnaars van het circusfestival van Monte-Carlo en wonnen ze verder nog het acrobatisch circusfestival van Wuhan in China of dichter bij ons het Festival International du Rire van Rochefort. Ze werden ook al gevraagd om op te treden op de Olympische Winterspelen. Kortom: dit zijn echte toppers die hiphop, acrobatie en clownerie mengen en internationaal op hun hoogtepunt staan.

 

Voor deze nieuwe creatie werkt Cie Pol & Freddy samen met Gab Bondewel, collega van Sander in compagnie ShakeThat. Geïnspireerd door het wereldrecord langste regeringsonderhandeling brengt dit trio ‘Le Cirque Démocratique de la Belgique’… waarin u kunt stemmen en meebeslissen over zowel vorm als inhoud. Uw wil is wet! Een humoristisch onderzoek naar de grenzen van de democratie en de dictatoriale neigingen van de meerderheid.

 

De Fransman Raphael, de Griek Kritonas en de Belg Antonio zijn in 2010 afgestudeerd aan ESAC en vormen al jaren een bont trio met de Belgische compagnie Acrobarouf. Ze stellen vol trots de nieuwe productie voor: Scratch.

Wat als we het strakke pak van de dagelijkse, volwassen sleur konden omruilen voor een kruippak van fantasie en spontaneïteit? Met bascule, main à main, banquine en Chinese mast wordt het onmogelijke mogelijk. Scratch is een voorstelling vol grapjes, verrassingen en absurditeit voor groot en klein. Net terug van twee jaar touren door Canada en de Verenigde Staten met Amaluna, de laatste voorstelling van Cirque du Soleil.

 

Voor “Eventi Verticali” vervangt de verticale ruimte het hout van de scène en het asfalt van de straat. Alles wat loodrecht op de horizon staat is voor hen een potentieel decor. De verticale ruimte en de horizontale houding van de acteurs bieden hier heel wat onontgonnen theatrale mogelijkheden. Ze brengen verticaal theater, met verwonderlijke acrobatie in een ironische en ongewone theatrale dynamiek.

WANTED is een heerlijke virtuele animatie uit het echte leven, een 2D cartoon met 3D helden. De videoprojecties, geïnspireerd door stripverhalen en videospelletjes uit de jaren ‘80, tonen verschillende landschappen en scenario’s waarmee de artiesten in interactie gaan. Van Pac Man doolhoven en Super Mario decors tot een gewaagde ‘Mission Impossible’ … een show om met ingehouden adem naar te kijken.

 

Een mobiel circus met live muziek: Orkest Bazar is een wandelende animatie. Drie muzikant-circusartiesten duwen hun kar waarin een heel orkest en circus verborgen zit. Ze spelen muziek en circus voor het toevallige publiek en gaan op zoek naar interactie. Soms blijven ze even hangen en geven ze een vaste show.  Ze combineren een hele hoop muziekinstrumenten en circustechnieken (piano, contrabas, klarinet, trompet, sax, fluit, ukelele en jongleren, acrobatie, magie, evenwicht op ladder, touw en rolla bolla).

 

Vrouwen zijn het zwakke geslacht, toch? Zeg dat maar niet te hard als Betty Brawn in de buurt is, want zij is sterker dan verscheidene mannen bij elkaar. Twee manspersonen tilt ze gemakkelijk op en metalen staven heeft ze in mum van tijd omgebogen. Dikke telefoonboeken worden in tweeën gescheurd. Wat stoppen ze toch in het ontbijt daar in Australië?

Betty Brawn toert sinds 2005 als Sterkste vrouw ter wereld en was intussen al te zien in meer dan 25 landen. Kracht en elegantie koppelt ze aan elkaar in een show vol interactie: een rasechte straatartieste die geen franjes of ingewikkelde installaties behoeft.

 

‘Shake Shake Shake!’ van Cie Paki Paya (Spanje) toont het publiek de zoektocht van latin lover Tony naar zijn ideale partner. Die vindt hij vrij snel als hij een Chinese vrijwilligster uit het publiek oppikt en meesleept in zijn mix van theater en luchtacrobatie, humor en sensationele circuskunsten. Zal de bange en giechelende dame ingaan op al zijn avances en zijn uitnodiging om deel te nemen aan de gevaarlijke acrobatische avonturen? Uiteindelijk blijkt hoe dit duo een heel aandachtig en bezorgd publiek helemaal op het verkeerde been zet als beiden in een schitterende apotheose het beste van zichzelf geven in een wervelend luchtspektakel… een aanrader!

 

Een enkel koord van 1,5 cm dik … Op 9 m hoogte … Dat is Didier Pasquette; een van de beste ‘draadlopers’ ter wereld. In België opende hij al de Zomer van Antwerpen door over de Groenplaats te wandelen, op duizelingwekkende hoogte. In Londen stak hij de Thames over, in New York ging hij de uitdaging aan met het Liberty Building, Cirque du Soleil bracht hem van Frankrijk tot Japan en nu doet hij Theater aan Twater aan.
De voorstelling ‘Solo’ van Didier Pasquette; dat is durf, duizelingwekkende elegantie, visuele magie en poëzie en vooral ingehouden adem! Koorddansen lijkt voor hem wel een spel waarvan de grenzen telkens weer verlegd worden.

 

Deze ‘halve’ Kaaiman viert dit jaar zijn 15de verjaardag op straat. Hij was al met bijna al zijn show bij ons te gast en verraste en ontroerde iedereen twee jaar geleden nog door samen met de Kaaimannen zelf het Bruidssluiersteegje om te toveren in een wonderbaarlijke, zintuiglijke beleving.

Dit jaar vinden we elkaar opnieuw voor een poëtische, soms ietwat surrealistische samenwerking waarover we verder nog geen woord verklappen.

 

majo_klein

Altijd al gedroomd om een majorette te worden? Witte botjes, bonte hoedjes, rode lippen, stokken en heel veel enthousiasme! Op aanstekelijke fanfaremuziek van Les Huits Crevettes worden de kneepjes van het vak getoond, de lenige benen in de lucht gegooid, stokken door vingers getwirld en lachen ze erop los. Moeilijk om stil te blijven staan bij deze volleerde en vooral maffe majorettes en dat is maar goed ook: het is feest voor iets de 18de juni he. Na Theater aan Zee, Cirkaalst, Pukkelpop, Manifiesta, De Roma nu dus op … Theater aan Twater

 

Onze eigen Boomse bib brengt een schitterende vertelnamiddag met kamishibai (een Japanse, traditionele verteltheaterkast met grote prenten) en heeft daar schoon volk voor gevonden: niemand minder dan Dimitri Leue en Tom Schoonooghe brengen op wat uiteindelijk de grootste kamishibai ter wereld het verhaal van Cowboyter over een kabouter die Cowboy wil zijn. Een co-productie van de gemeentelijke bib, de PTS voor de bouw van de kamishibai en de vzw Kaaimannen zelf.

 

Van waar komen ze en waar gaan ze naartoe? Niemand die het weet, maar nu zijn ze hier. Hun nieuwsgierigheid is onstuitbaar. Zij snuffelen aan uw leven en verwonderen zich over wat u achterlaat en wat u meedraagt. Een bijzondere ontmoeting, die in ieder geval in uw hart ruimte zal vinden want deze twee aparte wezens blijven verzamelen, immers: alles is van waarde.

 

Marino Punk, artiestennaam van Marino Bekaert, is een Vlaams accordeonist. Hij treedt op sinds 1992 en heeft sindsdien al op verschillende podia gestaan, onder meer in de Vooruit in Gent, op Festival Dranouter, op Dranouter aan zee en op de Gentse Feesten. Van laatstgenoemd evenement was Punk in 1998 het boegbeeld.[1] Hij was tevens te zien in talrijke televisieprogramma’s, waaronder Afrit 9, Zondag Josdag, Man bijt hond en 1000 zonnen en garnalen. Marino Punk is ook gekend om zijn opvallende verschijning: hij is, zoals zijn artiestennaam doet vermoeden, een punker en dit uiterlijk staat in schril contrast met de accordeon

 

 

  • Circusinitiatie voor kinderen

In samenwerking met ‘Lyapunov – stability in motion’ en El Circo Fiasco bieden we zaterdagmiddag 18 juni tussen 14u en 17u toffe circusinitiaties aan. Lyapunov leert je de basis van koorddansen of -lopen, zodat je misschien Didier Pasquette achterna kan gaan. El Circo Fiasco houdt het op jongleren en eenvoudige acrobatie. Wie weet zetten de artiesten van Theater aan Twater 2025 hier hun eerste stappen.