Skip to main content
theater_aan_twater_internationaal_straatfestival

Wat is Theater aan Twater

“Gezien de schitterende locatie aan het water, met zicht op zee, leent de wandelesplanade in Boom, de natuurlijke habitat van de Kaaimannen, met zijn verschillende pleinen en podia zich uitstekend voor een theater-evenement”, dachten wij zo.

En zogezegd, zogedaan. In juni 2006 vond de eerste editie plaats, maar ondertussen is ‘Theater aan Twater’ uitgegroeid tot een jaarlijks weerkerend internationaal theaterfestival aan ‘zee.’ Daarbij wordt een dagvullend programma op en rond het kaaiplateau gebracht waarbij de toeschouwers zich van de ene act naar de andere kunnen begeven. Elke act wordt meermaals hernomen en we halen intussen de wereldtop naar Boom met gerenommeerde internationale straattheateracts. Jong en minder jong lokaal amateurtalent krijgt tegelijk de kans uit zijn ei te komen in een professionele omgeving.

Dankzij de vaste medewerking van het gemeentebestuur van Boom en het provinciebestuur van Antwerpen en tal van sponsors zijn alle edities van Theater aan Twater altijd geheel gratis geweest. Het is ook de bedoeling dat dit zo blijft. In dat gratis ticket zit trouwens ook de zon inbegrepen.

Ontdek nu alles over Theater aan Twater 2016! Klik hier