Wat is Theater aan Twater

“Gezien de schitterende locatie aan het water, met zicht op zee, leent de wandelesplanade in Boom, de natuurlijke habitat van de Kaaimannen, met zijn verschillende pleinen en podia zich uitstekend voor een theater-evenement”, dachten wij zo.

En zogezegd, zogedaan. In juni 2006 vond de eerste editie plaats, maar ondertussen is ‘Theater aan Twater’ uitgegroeid tot een jaarlijks weerkerend internationaal theaterfestival aan ‘zee.’ Daarbij wordt een dagvullend programma op en rond het kaaiplateau gebracht waarbij de toeschouwers zich van de ene act naar de andere kunnen begeven. Elke act wordt meermaals hernomen en we halen intussen de wereldtop naar Boom met gerenommeerde internationale straattheateracts. Jong en minder jong lokaal amateurtalent krijgt tegelijk de kans uit zijn ei te komen in een professionele omgeving.

Concept

Sinds 2017 is Theater aan Twater een tweedaags festival. In 2018 zal TAW plaats vinden op zaterdag 16 (van 14u tot 00 u) en zondag 17 juni (van 14u tot 21.00 u). Dat betekent dat :

  • topacts 2 dagen kunnen optreden, naast veel verschillende acts op beide dagen zodat de echte liefhebber dubbel verwend wordt en op zondag kan zien wat hij zaterdag gemist heeft en vice versa
  • het publiek heeft voortaan de keuze uit 2 dagen dus minder kans dat je op geen van beide dagen kan komen
  • het publiek zal gespreid zijn over 2 dagen wat het bezoekerscomfort en de zichtbaarheid moet verhogen en het festival minder druk moet maken.

Troeven

  • meer dan dertig unieke verschillende acts over twee dagen, goed voor 75 optredens
  • twee absolute topacts als afsluiter (zaterdag tussen 23u en 00u, zondag om 20u);
  • een nieuw ‘Kinderplein’ met aparte leuke doe-dingen en workshops en animatie (een nog te kiezen Directeur van Plezier zal hier over waken);
  • een cultuurmarkt op zondag i.p.v. op zaterdag.

Beleving

Daarnaast zetten we extra in op beleving: Theater aan Twater hoort al bij de top in België qua programmatie, we willen ook de top of zelfs uniek zijn qua beleving. Hoe we dat zullen doen, verklappen we nog niet, maar wie ons kent weet dat dat de moeite wordt. Ook qua acts zijn we momenteel trouwens met erg straffe en in België ongeziene dingen bezig, maar daarover later meer.

Theater aan Twater kijkt hierbij ook naar Klein-Willebroek.

Inkom

Theater aan Twater vraagt sinds 2017 een bescheiden inkomprijs van 4 euro in voorverkoop en 6 euro aan de kassa. We laten ons hierin inspireren door onze collega’s en buren van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en het recente succes van bijvoorbeeld Putteke Winter

Twee dagen internationaal straattheater, extra beleving en logistiek kosten uiteraard meer dan 1 wat betreft programmatie. En zoals gezegd was er ook de inflatie van de kosten, (voorlopig) minder overheidssubsidies en het feit dat het risico bij slecht weer te groot is.

Bovendien konden we onmogelijk nog extra investeren in het festival wat zeker onze bedoeling is: de Bomenaar heeft al het mooiste dance festival van de wereld, hij of zij heeft ook recht op het beste straattheaterfestival. 

Voorverkoop: 5.000 tickets per dag

Sinds 2017 wordt het aantal toeschouwers ook beperkt op 10.000 per dag, omgerekend naar een gemiddeld gezin met 2 kinderen betekent dit dat er dus per dag maximaal 5.000 betalende tickets kunnen verkocht worden. Wees er dus snel bij want Theater aan Twater gaat in het voorjaar van 2017 in heel Vlaanderen promo voeren en afgaande op de cijfers van 2015 zal Theater aan Twater 2017 dus snel uitverkocht zijn.

De online ticketing verkoop is trouwens al gestart via onze website en de facebookpagina Theater aan Twater.

Vanaf 1 februari zullen de inkombandjes in voorverkoop ook exclusief à 4 euro per stuk bij de drie regionale filialen van Alvo Superpost te koop zijn (Boom, Niel, Rumst dus).

VIP-arrangementen

Uiteraard zijn er opnieuw VIP-arrangementen mogelijk. De voorbije jaren mochten we al 1.800 VIP’s in de watten leggen. Dat kan dit jaar zowel op zaterdag als op zondag waarbij we nog extra inzetten op acts in de tent zelf. Groepskortingen voor bedrijven of groepen vanaf 10 personen. Info: kaaimannen@telenet.be

Theater aan Twater editie 2019

In 2019 is Theater aan Twater aan haar editie 14 toe. Hou dus zeker 22 en 23 juni vrij. Vanaf 22 januari maken we de eerste artiestennamen bekend. Vanaf dan wordt het ook mogelijk om je tickets te bestellen, niet onbelangrijk want vorig jaar waren we op zaterdag uitverkocht…