Skip to main content

Praktische tips TAW

 

 • Food corner

Dankzij de medewerking van een aantal sterke festivalcateraars biedt Theater aan Twater dit jaar opnieuw een volwaardige food corner aan. Dat betekent dat je er beide vanaf 14u terecht kan voor lekker eten uit de hele wereld: Booms Gebak (frituur, smoutebollen enz), Empanadas (Latijns-Amerikaans), Sonam Dolma (Oosters), Alma (Italiaans), La Cuisine de Suzanne (Afrikaans, bekend van onder andere Couleur Café) en Bart De Pooter Pastorale Gourmet Food (topburgers, hotdogs enz).

 • Mobiliteit / parking

Er werd een uitgebreid mobiliteitsplan opgemaakt om het verkeer van en naar Theater aan Twater in goede banen te leiden en het handelscentrum bereikbaar te houden. Meest gemakkelijke is dat je jouw wagen achterlaat op de parking De Klamp (zijde HolleZijp Middenschool Den Brandt), inrijden via de Molenstraat voor wie van de A12 komt. Er is bewegwijzering voorzien tot aan de parking. Van daar is het tien minuten stappen en er rijdt een pendel-festivalbus die ongeveer alle 20 minuten de twee parkings aandoet en dit tussen 13u30 en 00.30u (de juiste uurregeling hangt er plekke uit) op zaterdag en tussen 13.30u en 21u op zondag.

Mensen die minder mobiel zijn kunnen een shuttle aanvragen aan de infotent op de parking. Wie met het openbaar vervoer komt, rijdt best tot de Grote Markt.

Wie per fiets komt, kan zijn stalen ros kwijt in de gratis fietsenparking Bassinstraat of Windstraat en wie graag per boot komt, mag dat doen via de overzetdienst van Klein-Willebroek: er worden twee veerboten ingezet tijdens de uren van het festival en een extra dienst tussen 00u en 00.30u op zaterdag en 20u en 21u op zondag.

 • Opgelet voor wildparkeren

Het gemeentebestuur en de lokale politiezone hebben dit jaar een nultolerantie voor wildparkeren aangekondigd. Vermijd dus een GAS-boete en parkeer je reglementair en/of neem de pendelbussen van de parkings. Voor het geld van een boete kun je beter iets extra’s drinken of eten.

 • Begrip voor “Geen eigen drank”

Om het festivalweekend georganiseerd te krijgen heeft de organiserende vzw een aanzienlijk budget nodig en dit terwijl de inkom democratisch is en gratis tot en met 16 jaar (op vertoon van identiteitskaart). Elke eurocent die de vzw ontvangt gaat terug naar de festivals en dus is elke eurocent steun er eentje dichter bij ons doel: een laagdrempelig en betaalbaar festival met het allerbeste straattheater.

Eigen drank helpt ons dus niet vooruit en is om de hierboven vermelde redenen verboden. Aan de inkompoorten zal hierop dus op een klantvriendelijke manier toegekeken worden.

 • EHBO

Je vindt de uitgebreide EHBO-hulppost duidelijk aangeduid op het terrein Heldenplaats.

 • Verloren kinderen & Baby-voeding opwarmen

Verloren kinderen kunnen gemeld worden aan het Infopunt Theater aan Twater (op de Kaai) en/of afgehaald aan de Medewerkershoek. Lees hiervoor ook de lichtkranten.

Wie een flesje of een potje babyvoeding wil opwarmen of zijn babybuggy bewaakt wil parkeren, kan dit in de Medewerkershoek vragen.

 • Wildplassen is voor zeikerds

Wildplassen is niet tof en is voor zeikerds. Vraag je dus eens af of je het zelf zo leuk zou vinden dat iemand tegen je brievenbus of gevel plast. Er zijn voldoende sanitaire voorzieningen en je kunt aan een zeer democratische prijs in de toiletten terecht zodat je geen GAS-boete riskeert. Een verwittigd man is een proper man.

 • Goed nabuurschap

Speciale aandacht gaat naar een goed nabuurschap. We zien onze buren graag en vice versa. Gelieve straks bij het verlaten van onze festivals dan ook hetzelfde respect voor onze buren op te brengen als wij doen.

 • Duurzaam

We zijn een duurzaam festival en hopen dat je ons hierbij helpt.

 • Terreurdreiging niveau 3 of 4

Zoals elk festival met veel bezoekers staan we onder toezicht van de lokale overheid en veiligheidsdiensten. Zij staan in contact met OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse. Op hun vraag kan het zijn dat we een rugzakcontrole moeten uitvoeren in het belang van eenieders veiligheid.

Indien dit het geval is, zullen we dit ter plekke duidelijk communiceren. We vragen dan ook jouw aandacht en volle medewerking hiervoor.

Best is om nog zo ‘licht’ mogelijk naar Theater aan Twater te komen. De mogelijkheid voor ‘lockers’ wordt momenteel onderzocht.

 • Suggesties en/of vragen

We staan open voor al jouw suggesties en vragen. Dat kan voor het festival via kaaimannen@telenet.be. Op het terrein zelf kan je de medewerkers aanspreken. Je herkent hen aan hun crew t-shirt en ze zijn “happy to help you”.